Σε καλά επίπεδα είναι η Πάτρα σε ότι αφορά τουλάχιστον την Θεσσαλονίκη!

Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι κάτοικοι της Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηράκλειου, Λάρισας είναι αυτοί που απάντησαν στην έρευνα της Public Issue.

Στο σύνολό τους οι ερωτηθέντες εντοπίζουν την ηχορύπανση (66%) και την ατμοσφαιρική ρύπανση (65%) ως τα δύο σημαντικότερα προβλήματα, ενώ 61% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν έχει ικανοποιητικούς χώρους πρασίνου και πάρκα στην πόλη τους. Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό (62%) αυτών που θεωρούν ότι η πόλη τους αναπτύσσεται και κτίζεται χωρίς σχέδιο ή οργάνωση.

Η πλέον δυσαρεστημένη ηλικιακή ομάδα πολιτών είναι οι άνθρωποι μεταξύ 35 έως 64 ετών.


Αναλυτικότερα, πιο δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους στην πόλη παρουσιάζονται οι κάτοικοι του Πειραιά (83%) και του δήμου Αθηναίων (71%), ενώ οι κάτοικοι των βορείων προαστίων δηλώνουν κατά 51% ικανοποιημένοι, όπως και το 42% στη δυτική Αττική.

Στον Πειραιά με ποσοστό 78% και στο δήμο της Αθήνας με 75% καταγράφονται οι πιο δυσαρεστημένοι πολίτες λόγω έλλειψης πάρκων και πλατειών, με τη Θεσσαλονίκη (66%) και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα (63%) να ακολουθούν.

Κατά 90% στον δήμο Αθηναίων, 79% στη Θεσσαλονίκη, 72% στον Πειραιά και 38% σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο θόρυβος και η ηχορύπανση «χτυπάει κόκκινο» στον δήμο Αθηναίων (92%) και ακολουθεί ο Πειραιάς με 75% και η Θεσσαλονίκη με 72%.

Τέλος, δυσαρεστημένοι κατά τουλάχιστον 60% και στα πέντε αστικά κέντρα απαντούν οι ερωτηθέντες στην ερώτηση αν η πόλη κτίζεται με σχέδιο και οργάνωση, με τα «σκήπτρα» να κρατάει ο δήμος Αθηναίων με 75%.