Από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου περισσότεροι από 1.000 Κινέζοι τουρίστες που συμμετέχουν στην πρώτη παγκόσμια κρουαζιέρα με αφετηρία την Κίνα θα επισκεφθούν το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη και την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η πρωτοποριακή κρουαζιέρα της εταιρείας Costa Cruises που έχει λάβει διεθνή δημοσιότητα ξεκίνησε από τη Σαγκάη και θα διαρκέσει 86 ημέρες.

Οι Κινέζοι τουρίστες που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica θα επισκεφθούν 28 προορισμούς σε 18 χώρες. Εκτός από την Ελλάδα θα αποβιβασθούν σε προορισμούς της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, των ΗΠΑ κ.α.

Η Ελλάδα κατέχει κεντρική θέση στη συγκεκριμένη κρουαζιέρα ,καθώς το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφθεί τρεις προορισμούς μεταξύ των οποίων και τη Σαντορίνη που έχει υψηλή δημοφιλία στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού τα οφέλη που θα έχουν δεκάδες προορισμοί μεταξύ των οποίων και η χώρα μας είναι η προβολή από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι χορηγοί επικοινωνίας όπως ο Ιστότοπος Sohu, το ψυχαγωγικό τηλεοπτικό δίκτυο LE TV και το τουριστικό περιοδικό Lvyou Tiandi / Travelling Scope με έδρα τη Σαγκάη. Επίσης, ο ΕΟΤ σημειώνει ότι το LE TV και το Lvyou Tiandi με τη συνεργασία του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στη Σαγκάη αναμένεται να καλύψουν εκτενώς κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας αλλά και αμέσως μετά τους ελληνικούς προορισμούς.

Να σημειωθεί ότι η ασιατική αγορά και δη η κινεζική χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον ανερχόμενες στον διεθνή χώρο της κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια.