Πλήρες γνωριμιών και συναντήσεων ήταν το τετραήμερο «Καρναβαλοτάξιδο» που πραγματοποίησε πρόσφατα στη Σύρο το «Πλήρωμα 94», προκειμένου να παρουσιάσει στο νησί-γενέτειρα του Άλκη Στέα μία εκδήλωση προς τιμήν του, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας Άλκη Στέα», την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015.

Τα μέλη του πυρήνα του πατρινού πολιτιστικού σωματείου που βρέθηκαν στο νησί των Κυκλάδων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συναναστραφούν μέλη πολλών σημαντικών φορέων που εδρεύουν στην Ερμούπολη. Μεταξύ άλλων, έγιναν επαφές και συζητήσεις με εκπροσώπους από το «Λύκειο Ελληνίδων Σύρου», τον «Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου», τον «Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου» καθώς και καρναβαλικών ομάδων που συμμετείχαν στο Συριανό Καρναβάλι 2015. Η πατρινή αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό και τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου - χωρικό Περιφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

Επιπλέον, οι Πρόεδροι και τα μέλη του «Πολιτιστικού Συλλόγου της Άνω Σύρου» και του «Θεατρικού Ομίλου Σύρου: Ο Σουρής» βρίσκονταν συνεχώς πλάι στους πατρινούς, παρέχοντας -εκτός από την ολόθερμη φιλοξενία- συνεχή υποστήριξη σε ότι αφορούσε τη διαμονή τους στη Σύρο, αλλά και την άρτια προετοιμασία της τιμητικής εκδήλωσης για τον Άλκη Στέα. Η εκδήλωση παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, είχε ελεύθερη είσοδο και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Παραβρέθηκαν πολλοί Συριανοί φίλοι της οικογένειας Στέα, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν με την παρουσία τους οι τέσσερις ανιψιές του, αδελφές Μακρυωνίτου (Άννα, Αντωνία, Ελπίδα και Φραγκέσκα).


Τα μέλη του «Πληρώματος 94» είχαν προετοιμάσει ένα θεατροποιημένο αναλόγιο, υπό τον τίτλο «Ευτυχείτε!», το οποίο εξιστόρησε όλες τις πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας του Άλκη Στέα, με αναφορές στους τομείς της δραστηριοποίησής του, από τον Κινηματογράφο, το Θέατρο, το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, μέχρι την Διαφήμιση, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και –φυσικά- το Πατρινό Καρναβάλι. Η εκδήλωση ήταν εμπλουτισμένη με αντιπροσωπευτικά video, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, μουσική και τραγούδια. Προλόγισαν ο Μπάμπης

Κουλούρας, επικεφαλής της «Ομάδας Καβάφη», ο Γιάννης Δεσύπρης, πρόεδρος του «Σουρή» και η Νατάσα Τραγουστή, παρουσιάστρια του Πατρινού Καρναβαλιού στο πλευρό του Άλκη Στέα από το 1994, η οποία συνόδευσε στη Σύρο το «Πλήρωμα 94», κατόπιν σχετικής τιμητικής πρόσκλησης.

Αυτό το 10ο Καρναβαλοτάξιδο στη Σύρο για το «Πλήρωμα 94» περιλάμβανε ακόμα μία επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Άλκης Στέας, ξενάγηση σε ολόκληρο το νησί, μία καρναβαλική παρέλαση που γνωστοποίησε την «Ημέρα Άλκη Στέα» στους Συριανιούς, την παρακολούθηση μιας μουσικοποιητικής εκδήλωσης για την «Ημέρα της Γυναίκας» στο θέατρο «Απόλλων» και μία εκτενή συνέντευξη σε πολιτιστική εκπομπή του τοπικού καναλιού «Αιγαίο Τηλεόραση».

Το «Πλήρωμα 94» ευχαριστεί θερμά τα σωματεία, τους φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που συνετέλεσαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ταξιδιού καθώς και τα ξενοδοχεία «Monte Kristo» και «Diogenis», την «Blue Star Ferries» και το πρακτορείο «TeamWork» για την ευγενή τους υποστήριξη.