Η χοληστερίνη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό αλλά σε μεγάλη ποσότητα αποτελεί κίνδυνο για το καρδιαγγειακό σύστημα. Εκτός από τις θεραπείες και τα φάρμακα μια υγιεινή διατροφή είναι η καταλληλότερη πρόληψη.

Ας δούμε παρακάτω πέντε τροφές, οι οποίες μας βοηθούν ώστε να μειώσουμε τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Μήλο: είναι πλούσιο σε ίνες, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Βοηθά την λειτουργία του ήπατος να μειώνει το ποσοστό χοληστερίνης στο αίμα και προλαμβάνει παθήσεις όπως η αθηροσκλήρωση. Ποσότητα: δύο μήλα την ημέρα ή ένα ποτήρι χυμό.

Καρύδι: είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γνωστά για την ιδιότητά τους να μειώνουν τα εγκεφαλικά επεισόδια και τα καρδιακά μετριάζοντας τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Ποσότητα: μια χούφτα καρύδια την ημέρα.

Σκόρδο: είναι το φυτό με τις χιλιάδες ευεργετικές ιδιότητες, περιέχει αλλιϊνη, ουσία αγγειοδιασταλτική. Μειώνει και ελέγχει την χοληστερίνη στον οργανισμό και, σύμφωνα με το onmed, βοηθά στην σωστή λειτουργία της καρδιάς. Ποσότητα: 3 σκελίδες (ωμές ή μαγειρεμένες) το λιγότερο την ημέρα.

Βρώμη: αυτό το δημητριακό είναι πλούσιο σε βήτα-γλυκάνη, πρόκειται για ίνα διαλυτή η οποία βοηθά να αποφεύγουμε τον κίνδυνο από στεφανιαίες παθήσεις και ελέγχει την χοληστερίνη στον οργανισμό. Ποσότητα: να την καταναλώνεται συχνά, ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλή σε χοληστερίνη και κορεσμένο λίπος.

Σόγια: είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες μειώνουν την ποσότητα των λιπιδίων στο αίμα. Καταναλώνοντας προϊόντα σόγιας μπορείτε να μειώσετε απίστευτα τα επίπεδα της χοληστερίνης σας. Ποσότητα: τουλάχιστον 20 γρ. την ημέρα.