Το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης καλά κρατεί στους δρόμους της Πάτρας από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Φαινόμενο που έχει να κάνει τόσο με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όσο και στις συνοικίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε βράδυ η οδός Κορίνθου είναι γεμάτη από αμάξια που είναι σταθμευμένα παράνομα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και αρκετά βράδια (ιδιαίτερα τα Σάββατα) στην οδό Γούναρη.

Παράλληλα έχουν παρατηρηθεί και περιστατικά με ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μπαίνουν κανονικά σε πεζόδρομους και να παρκάρουν με την ησυχία τους μέσα σε αυτούς. Και δεν μιλάμε βέβαια μόνο για τον ποδηλατόδρομο - πεζόδρομο της Κανάρη, όπου εκεί η παράνομη στάθμευση έχει γίνει κανόνας. Μιλάμε για τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, της Γεροκωστοπούλου, αλλά και της Παντανάσσης.

Για να μην αναφερθούμε στο τι γίνεται τα πρωινά. Η είσοδος των πεζοδρόμων είναι τις περισσότερες ώρες «μπλοκαρισμένη» από αυτοκίνητα που για… λίγο παρκάρουν εκεί. Όσο για τα διπλοπαρκαρισμένα; Χαμός από την Καραϊσκάκη έως και την Αγίου Ανδρέου, αλλά και την Αγίου Νικολάου.

Το πρωί της Τρίτης μάλιστα η τροχαία, βλέποντας προφανώς ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, έκανε έφοδο για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων μοιράζοντας βροχή τις κλήσεις και τα πρόστιμα.  

Είναι όμως λύση αυτή για ένα τέτοιο πρόβλημα; Μένει να δούμε το οριστικό σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για το κυκλοφοριακό και την παράνομη στάθμευση, μία δημοτική Αρχή που κατάργησε τα παρκόμετρα για να σταματήσει η ποινικοποίηση του φαινομένου.

Όμως η νοοτροπία μας, μάλλον δείχνει ότι δεν έχουμε την κουλτούρα και τον πολιτισμό για τέτοιες «ευγενείς» τακτικές…