Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα γυμνό και άοπλο Αφροαμερικανό στους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος όπου διέμενε στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, ακολουθεί μία σειρά από ανάλογα περιστατικά, περιλαμβανομένων των θανάσιμων τραυματισμών άοπλων Αφροαμερικανών στο Μιζούρι και στη Νέα Υόρκη, που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα σχετικά με τη χρήση υπερβολικής βίας κυρίως εις βάρος μειονοτήτων, φτωχών και ψυχικά ασθενών.

Ο αστυνομικός από την κομητεία Ντεκάλμπ απάντησε σε κλίση ενός ατόμου, ο οποίος είπε ότι ένας άνδρας "συμπεριφερόταν σαν τρελός, χτυπούσε τις πόρτες και κυλιόταν γυμνός στο έδαφος" περίπου στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα, είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας της κομητείας αυτής Σέντρικ Αλεξάντερ.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος είναι λευκός, εντόπισε τον άνδρα αυτόν να περιφέρεται γυμνός στον χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος, είπε ο Αλεξάντερ.

Ο άνδρας έτρεξε προς το μέρος του αστυνομικού, ο οποίος υποχώρησε και του ζήτησε να σταματήσει προτού τον πυροβολήσει δύο φορές, πρόσθεσε ο Αλεξάντερ, που σχολίασε ότι "ευλόγως υπέθεσε" πως το άτομο αυτό έπασχε μάλλον από κάποια ψυχική ασθένεια.

Ο Αλεξάντερ αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του θύματος, αλλά σύμφωνα με την New York Times πρόκειται για τον 27χρονο Άντονι Χιλ.

Ο Αλεξάντερ διευκρίνισε ότι ο αστυνομικός, ο οποίος εργάζεται εδώ και επτά χρόνια σε αυτό το τμήμα, ήταν εξοπλισμένος με taser την ώρα του επεισοδίου.

Ο Χιλ είναι τουλάχιστον ο τρίτος Αφροαμερικανός από την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος είτε ήταν άοπλος ή έδειχνε να είναι άοπλος όταν πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Την Παρασκευή, η αστυνομία κοντά στο Ντένβερ πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο, ο οποίος ήταν καταζητούμενος φυγάς.

Την ίδια μέρα, λευκός αστυνομικός στο Μάντισον του Ουινσκόνσιν τραυμάτισε θανάσιμα έναν 19χρονο Αφροαμερικανό, τον Τόνι Ρόμπινσον, γεγονός που έβγαλε χθες στους δρόμους περίπου 2.000 φοιτητές που διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας.


Unarmed Naked Man Shot Dead By Police