Ο πρόεδρος των Πλοιάρχων της γραμμής Ρίου Αντιρρίου μίλησε στην κάμερα του Nafpaktianews και ανέδειξε το πρόβλημα που απασχολεί την τελευταία περίοδο ναυτεργάτες – πλοιοκτήτες αλλά και τους κατοίκους.

Ο πρόεδρος των πλοιάρχων Γιάννης Γαρδικιώτης, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί από το 2004 μέχρι και σήμερα και κατήγγειλε πώς η χωρίς λόγο επαναλειτουργία των πλαστιγγών ζύγισης το μόνο που θα δημιουργήσει είναι να κάνει ασύμφορη την διέλευση μέσω των ferry boat αυξάνοντας το κόστος και ουσιαστικά να οδηγήσει τους πλοιοκτήτες να πάρουν τα πλοία τους από την γραμμή.

Ο κ. Γαρδικιώτης τόνισε πως κανένας πλοίαρχος δεν θα βάλει σε κίνδυνο το πλήρωμα, το πλοίου και του επιβάτες διακινδυνεύοντας να υπερφορτώσει το πλοίο του για 25 Ευρώ που στοιχίζει σήμερα η διέλευση. Κατήγγειλε πως αυτός ο τρόπος δεν δούλεψε ποτέ όπως θα έπρεπε και πως καμία νταλίκα δεν έμεινε χωρίς να περάσει κατά το παρελθόν από την γραμμή αν και ήταν υπέρβαρη. Ο κίνδυνος επισήμανε είναι οι νταλίκες να έχουν το σωστό φορτίο όταν βρίσκονται στο δρόμο και όχι όταν μπαίνουν στο καράβι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απόψεις συνταξιούχων ναυτικών της γραμμής που έζησαν την περίοδο που οι πλάστιγγες λειτουργούσαν. Σε δηλώσεις τους στη κάμερα του Nafpaktia news.gr έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου πως αν τελικά αυτό γίνει πράξη θα στείλει στο δρόμο 80 οικογένειες ναυτικών που βγάζουν σήμερα το ψωμί τους από την γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γαρδικιώτη:


Ο πρόεδρος των Πλοιάρχων της γραμμής