Όταν πηγαίνουμε για καφέ θέλουμε να μιλήσουμε με φίλους που έχουμε καιρό να δούμε, ή να βγούμε ραντεβού με τον άνθρωπο που μας αρέσει ή ακόμα και με τον έτερον μας ήμισυ.

Είναι κρίμα αυτούς τους καφέδες να τους πίνουμε σε μαγαζιά που έχουν πολύ δυνατή μουσική γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να συζητήσουμε…

Σίγουρα δεν χωράνε όλα τα αξιόλογα στέκια της πόλης, όμως κάναμε μια καλή επιλογή και σας παρουσιάζουμε 15 από αυτά.

Για πρωί, μεσημέρι ή απόγευμα… Για το διάλειμμα από την δουλειά ή για άραγμα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Βodegas

Aγαπήθηκε και έγινε στέκι για όλους όσους αναζητούσαν έναν χώρο που θα φιλοξενούσε τις στιγμές τους, από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Μπορεί λοιπόν η εποχικότητα να χαρακτηρίζει τις προτάσεις για έξοδο, όμως εμείς βρήκαμε το Βοdegas ως μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψουμε στο κέντρο της Πάτρας και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (πλησίον Γούναρη)…

Συνδυάζει το όμορφο και κομψό περιβάλλον, ενώ είναι από μόνο του, ένα πραγματικό στολίδι για την Ρήγα Φεραίου!

Friends

To Friends είναι το πιο χουχουλιάρικο cafe για άραγμα με την παρέα, επιτραπέζια παιχνίδια και καλό espresso ή γλυκιά σοκολάτα...

Το όνομα Friends είναι εμπνευσμένο από την αμερικανική χιουμοριστική τηλεοπτική σειρά τα “Φιλαράκια” που εμείς στην Ελλάδα την είδαμε στο Star channel!

Ο χώρος μάλιστα έχει αρκετά στοιχεία που κάτι θα σας θυμίσουν...

Ένας καφές το πρωί είναι ότι καλύτερο. Ένας καφές όμως στο αγαπημένο μας στέκι, στο Friends Café στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου είναι... απόλαυση.

Philosophy

Μια κούπα αχνιστό καφέ μια άνετη πολυθρόνα ένα μεγάλο τραπέζι σε φωτεινό Artistic χώρο και η μουσική εκείνη που ακούγεται διακριτικά και συνοδεύει την ανάγνωση ή μια χαλαρή συζήτηση χωρίς να την εμποδίζει, αξίζουν να πάρετε το βιβλίο σας την εφημερίδα σας, το laptop σας ή την βιβλιοφαγική παρέα σας και να βουλιάξετε στην μελέτη.
 
Το Philosophy The Artistic cafe στην Παντανάσσης είναι ότι χρειάζεστε!
 
 

Amelie

Χρωματιστά τραπεζάκια, λουλούδια πάνω σε ξύλινους πάγκους, κεριά, μικρά χειροποίητα κάδρα και παντού… γλυκά!

Από το πρωί σας περιμένει ζεστό καφεδάκι με κέικ ή κάποια άλλη γλυκιά λιχουδιά για να είναι εξίσου γλυκιά η μέρα σας...

Ωραίες μουσικές, εμπνευσμένες από ταινίες ταξίδια και καλοκαίρι ακούγονται χαμηλά ενώ όσοι από εσάς βρεθείτε απόγευμα στο Amelie θα «πέσετε» πάνω στην προβολή κάποιας ταινίας για να χαζεύετε στα διαλείμματα από την κουβεντούλα με τους φίλους σας!

Bara

Μύθοι, έρωτες, μουσικές, θαλπωρή και διπλό cappuccino!

Στο Bara, έχουν υπογραφεί «συμφωνίες», έχουν ειπωθεί «βαριές κουβέντες» έχει υπάρξει φλέρτ και έχει γραφτεί η εισαγωγή για πολλά νέα ξεκινήματα.

Σε αυτό το στέκι της Ρήγα Φεραίου δίνουν ραντεβού όσοι θέλουν να συζητήσουν χαμηλόφωνα με την world και soul μουσική. O καφές είναι εξαιρετικός και οι Barista κλείνουν αργά τις μηχανές.

Carousello

Καθημερινά, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα επιλέγετε το Carousello (Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης) για την εξαιρετική ποιότητα του καφέ που σερβίρει.

Σας φτιάχνουμε το σκηνικό... Πρωί με εφημερίδες, ένα μυρωδάτο καφεδάκι να αχνίζει στο τραπεζάκι και στο βάθος να ακούγεται το "Silent night" από Jackie Evancho!

Θα προσθέταμε και τον ήχο της βροχής αλλά μέχρι τώρα ο ήλιος βγαίνει με... μέτρο.

Σερβίρουν ωραία καφεδάκια τα οποία διαλέγουμε να τα συνοδεύσουμε με λαχταριστά γλυκά. Η διακόσμηση του, αποτελεί θέμα συζήτησης στην Πάτρα και το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι πως σχεδόν πάντα είναι γεμάτο κόσμο.

Ma Cocotte

Σε ένα πιο cozy σποτ που κερδίζει θέση στην λίστα μας, γιατί έχει τραπεζάκια και stands στην εορταστική Ρήγα Φεραίου!

Στο Ma Cocotte ενώ πίνεις καφέ κάνεις χάζι τους γονείς που περνούν με τα παιδιά τους, πλανόδιους που πουλάνε μπαλόνια ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως όλο και κάποιο "πρωινό" event θα γίνεται εκεί επειδή διασταυρώνονται οι δύο εμπορικότεροι πεζόδρομοι της πόλης (Αγίου Νικολάου & Ρήγα Φεραίου).

Magenda

Το Magenda κάνει ωραία αντίθεση. 

Μοντέρνο design που εκτός από τα καφεδάκια μας φροντίζει τα βράδια μας με προτάσεις διασκέδασης! Το απόλυτο meeting point που έχει πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Δηλαδή ότι πρέπει για όταν θα φύγουμε από το σπίτι μας... 

Μπορεί εσείς που ξενυχτάτε εκεί να μην το σκέφτεστε ως στέκι για καφέ, όμως μια βόλτα θα σας κάνει να αναθεωρήσετε. 

Η απλότητα ενός σωστά διακοσμημένου χώρου και ενός όμορφου και οικείου περιβάλλοντος είναι αυτό που μπορεί να καταπλήξει άπαντες.

Due Piani

Όταν υπάρχει ο έρωτας, το πάθος και το μεράκι σε συνδυασμό με την ποιότητα, την σοβαρότητα και το ελληνικό δαιμόνιο τότε το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από καλό: Είναι Due Piani!

Μεγάλα πάσα ιδανικά για κάθε παρέα, όμορφα φωτιστικά και κυρίως ένας χώρος που σε προειδοποιεί πως θα απολαύσεις όμορφες στιγμές.

Στην σκιά των πολυκατοικιών θα χαλαρώσεις και θα ξεκινήσεις ευχάριστα την μέρα σου!

Είναι και τα γλαστράκια που "κλείσουν" την αυλή του Due Piani και εύστοχα νομίζεις πως είσαι στην αυλή του σπιτιού σου. Πως να πάνε μετά στραβά τα πράγματα; Θα κυλήσουν όμορφα γιατί θα πεις και μια καλημέρα στο προσωπικό και θα λάβεις πίσω ένα ειλικρινές χαμόγελο που αρκεί!

Lennon

Οι στοές εμπνέουν, δίνουν το έναυσμα για τις καλύτερες συζητήσεις, δίνουν το κίνητρο για να δέσουν οι παρέες μεταξύ τους.

Στην περίπτωση της στοάς της Πλατείας Γεωργίου το νέο all day bar που άνοιξε τον Δεκέμβριο, αποτελεί από μόνο του μία έμπνευση. Το όνομα του άλλωστε τα λέει όλα: «Lennon Café (Eco – Gastrobar).

Το «Lennon» είναι πρωτοπόρο, όσο και το όνομα του. Φέρνει για πρώτη φορά στην Πάτρα την νέα τάση που κυριαρχεί στον χώρο της εστίασης στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ypsilon

To Ypsilon στα Ψηλαλώνια προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση για το καφέ.

Το πρωί για καφέ, το μεσημέρι για μπύρες και μεζέδες και το βράδυ για την βραδινή μας έξοδο.

Ταιριάζει σούπερ στην γειτονιά που το φιλοξενεί.

Τέλεια ατμοσφαιρική διακόσμηση και μεγάλες τζαμαρίες που όταν απλώνεται σκοτάδι, οι καφέδες γίνονται ποτά αλλά παραμένει το χαλαρό και παρεΐστικο κλίμα.

Mona Lisa

To τέλειο στέκι για τους λάτρεις των Υψηλών Αλωνίων!

Το Mona Lisa σερβίρει καθημερινά μυρωδάτα καφεδάκια, τα οποία συνοδεύουμε με λαχταριστά γλυκά.

Το αγαπάμε όχι μόνο για την… μυστηριώδη ατμόσφαιρα του αλλά και για την καταπληκτική Μοna Lisa που σε κοιτά από περίοπτη θέση κάθε φορά που απολαμβάνεις ανοιξιάτικες λιακάδες!

Teatro

Η βόλτα μας από τον πολυχώρο της Veso Mare είναι αγαπημένη συνήθεια!

Που θα πιούμε καφέ;

Ιδανική στάση το Teatro με μεγάλες τζαμαρίες, για να χαζεύουμε τη βροχή και να αράξουμε στους καναπέδες! Ζέστη διακόσμηση, μυρωδάτος καφές και λίγες jazz νότες για έξτρα ατμόσφαιρα.

Το προσωπικό του Teatro είναι πάντα χαμογελαστό και αυτό είναι ένα από τα μυστικά που το κάνουν πετυχημένο!

Pas Mal

Eίναι κάποια cafe που απευθύνονται απλά σε κάποιους, είναι όμως και κάποια άλλα που μπορούν να τους ευχαριστήσουν όλους!

Το Pas Mal λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια και μάλιστα το συγκεκριμένο είναι και αγαπημένο αρκετών.

Άνετος χώρος με καναπέδες και τραπεζάκια που αγαπά τα Χριστούγεννα και το αποδεικνύει κάθε μέρα. Μας αρέσει πολύ η ζεστή σοκολάτα και στο Pas Mal έχουμε δοκιμάσει από τις καλύτερες στην πόλη. 

Η μουσική είναι κάπως πιο νοσταλγική τα πρωινά και αποτελεί παράλληλα ένα ρομαντικό μέρος.

Dose

Με επιχειρήματα πριν καιρό στηρίξαμε την άποψή μας πως η Ηρώων Πολυτεχνείου έχει όλο το πακέτο! Χειμώνα, καλοκαίρι σε περίοδο εορτών ή όχι σε αυτή την μεριά της Πάτρας θα πιεις το καφέ σου στα πιο casual στέκια της πόλης.

Το Dose είναι από τα πιο διάσημα της περιοχής γιατί είναι για όλα τα γούστα! Σε μια «τζαμάτη» γωνιά της μαρίνας θα βρεις τον χώρο να καθίσεις μέσα ή έξω και εκεί θα απολαύσεις τον καφέ σου.

Όσο για τη θέα; Θα πάθεις πλάκα από το γαλάζιο που απλώνεται μπροστά σου λες και δεν σταματάει κάπου…