Την Πέμπτη στις 5 Μαρτίου ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ο λόγος βέβαια για την Γιαννούλα την Κουλουρού, ένα υπαρκτό πρόσωπο που έχει φτάσει να γίνει ένας αστικός μύθος για μας τους Πατρινούς, έχοντας ταυτιστεί με το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το έργο του ΔΗΠΕΘΕ επιχειρεί με βάση το σενάριο της υπόθεσης να αντιστρέψει την ιστορία της, αλλά και τους ρόλους.  Η Γιαννούλα, σε μία ανατρεπτική εκδοχή του αστικού μύθου, είναι η μόνη που γνωρίζει την αλήθεια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες που ονειρεύονται δόξες και μεγαλεία. Εν γνώσει της γίνεται μέρος της συλλογικής πλάνης, που σκεπάζει την κοινωνία της πόλης, αποδέχεται αυτή την κατάσταση και επιλέγει να μην αντισταθεί.

Έτσι, επωμίζεται τις φαντασιώσεις και προβολές του πλήθους, τις συγκεντρώνει όλες στο πρόσωπό της και προτιμά να μην αποκαλύψει την τραγική αλήθεια, αλλά να την αφήσει να λάμψει. Έρμαιο της πομπής των πολιτών, κατευθύνεται προς το Μόλο, αποφασισμένη να θυσιαστεί και να μείνει στην ιστορία ως η γελοία νύφη που περιμένει τον γάμο με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.


Την προσωπική ιστορία της Γιαννούλας υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μάγνης και την σκηνοθετούν ο Παναγιώτης Φαφούτης και ο Μίλτος Νίκας. Στη νέα αυτή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Όλγα Μοσχόβου, την μουσική ο Διονύσης Μπάστας, την κίνηση η Όλγα Σπυράκη , τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Βοηθός σκηνοθετών η Άννα Μαρία Σκιαδά.

Παίζουν: Ονίκ Κετσογιάν, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Κατερίνα Λειβαδά, Μίλτος Νίκας, Γιάννης Πετρούτσος, Ηρακλής Τζαβέλας , Ανδριάνα Χαλκίδη.

Παραστάσεις: από Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:15 - Κυριακή στις 20:00.

Τιμές εισιτηρίων:12 γενική είσοδος, 8 φοιτητικό, ομαδικό και 5 ανέργων & ΑΜΕΑ.