Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι φωτογραφίες από το βράδυ του Σαββάτου στην Ρήγα Φεραίου και Ερμού όπου διαπιστώνεται ένας χαμός.

Χιλιάδες καρναβαλιστές πέρασαν από το σημείο, γιατί αρκετοί επιχειρηματίες οι οποίοι διαθέτουν μικρό χώρο, έβαλαν έξω μουσική και dj με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν όλοι εκεί.


Όλοι τους διασκέδασαν σε μια πραγματική γιορτή του δρόμου, ωστόσο οι φωτογραφίες αυτές προκάλεσαν συζητήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών, που έκαναν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως πολλοί είπαν “Και εμείς μπορούσαμε αλλά δεν το κάναμε”.

Η αλήθεια είναι πως το καρναβάλι είναι ευκαιρία για ξεφάντωμα, όμως εξαιτίας του υπαίθριου party, κάποιοι πουλούσαν “μπογιά” αντί για μαυροδάφνη και όλο αυτό έχει αντίκτυπο σε όλους. Επιχειρηματίες και μη!

Ζητήσαμε από ανθρώπους του χώρου να σχολιάσουν αυτή την ασυδοσία στο κέντρο της Πάτρας που είχε σαν αποτέλεσμα αύξηση των κρουσμάτων μέθης και όχι μόνο.


Είπαν στο patrasevents.gr:

Δημήτρης Μπίρμπας (Friends cafe): “Σίγουρα ο κάθε συνάδελφος κοιτάζει να φέρει κόσμο στον χώρο του και δεν υπάρχει αντίρρηση σε αυτό, όμως το να βάζεις μουσική ή dj έξω, δεν κάνεις καλό σε καμία επιχείρηση ούτε στην δική σου. Ο κόσμος αγόραζε αμφιβόλου ποιότητας μαυροδάφνη, μεθούσε και καθόταν στον δρόμο.

Είναι ωραία η διασκέδαση έξω και συντονισμένα μπορούμε να το κάνουμε όλες οι επιχειρήσεις. Όμως σωστά και κυρίως για το καλό των πελατών. Φυσικά και δεν έβαλα είσοδο στην πόρτα όπως πολλοί έκαναν. Ο μεγάλος κριτής άλλωστε του καρναβαλιού είναι ο "επισκέπτης" που θα πρέπει με τον τρόπο μας και διατηρώντας την ποιότητα να τον κάνουνμε να έρθει και στο επόμενο καρναβάλι της πόλης."

Την αποψή του κ. Μπίρμπα έρχεται να ενισχύσει μια μεγάλη μερίδα πωλητών αλκοολούχων ποτών. Ιδιοκτήτης γνωστής εταιρείας κάβας ποτών στην Πάτρα, ανέφερε:“Είδα άνδρες με καροτσάκια από σούπερ μάρκετ να είναι φορτωμένοι με κάτι σαν μαυροδάφνη και να πουλάνε μπουκάλια σε ανήλικους και ανυποψίαστους πολίτες. Πρώτη φορά κατεγράφησαν τόσα περιστατικά μέθης στο καρναβάλι και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι ενήργησαν εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη των αστυνομικών αρχών.”

Τα περιστατικά, να σημειώσουμε σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού ερυθρού σταυρού, ανέρχονται σε 42 ενώ σε δύο περιπτώσεις είχαμε ανακοπή λόγω υπερβολικής μέθης.

Ο προέδρος του Συλλόγου εστίασης και αναψυχής Γιώργος Κοτοπούλης επισημαίνει «Είναι απαραίτητο να αποφασίσουμε τι καρναβάλι θέλουμε. Εάν είναι να μεταφέρουμε την διασκέδαση στους δρόμους, όπως έγινε φέτος με υπαίθριες ψησταριές και μουσική, να το πράξουμε, αλλά να γίνει συντονισμένα και οργανωμένα».