Ποιητικό Αναλόγιο Υπό το Φως των Κεριών

Τέσσερα ποιητικά αναλόγια θα φιλοξενηθούν υπό το φως των κεριών στο Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι. Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 20.00 σας περιμένουμε στο ανάγνωσμα των ποιημάτων της Μαριάννας Κουμαριανού και του Αλέξιου Μάινα με την όμορφη συντροφιά του κιθαρίστα Τάσου Κόλλια. Ενώ τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 20.00 θα ακούσουμε τους Ελευθερία Κυρίτση και Γιαννακόπουλο Χαράλαμπο.

Λίγα λόγια για τους ποιητές:

Η Μαριάννα Κουμαριανού γεννήθηκε το 1980, σπούδασε Παιδαγωγικά και Μουσική. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Έχει λάβει το βραβείο Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ibby) για το βιβλίο «Η συντροφιά του λόφου» (Εκδ. Παρρησία, 2013). Έχει εκδώσει επίσης τα παιδικά βιβλία: «θάλασσα, πες μου» (Παρρησία, 2014) και «Μια αλλιώτικη μέρα στη σχολή χορού» (Εκδ. Κόκκινη κλωστή δεμένη, 2015), που μόλις κυκλοφόρησε. Αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων φιλαναγνωσίας σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Ο Αλέξιος Μάινας γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, σπούδασε Φιλοσοφία στη Βόννη και ασχολείται με τη μετάφραση και την παρουσίαση ποιητών στον γερμανόφωνο χώρο. Έχει επιμεληθεί τη δίγλωσση μετάφραση των ποιημάτων του Καβάφη (Romiosini 2009), ποιήματα του οποίου μεταφράζει εκ νέου για ελβετικό εκδοτικό οίκο. Γράφει ποίηση και διήγημα. Η ποιητική συλλογή του «Το περιεχόμενο του υπόλοιπου» (Γαβριηλίδης, 2011) ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, για το αντίστοιχο βραβείο του περιοδικού Διαβάζω, και βραβεύτηκε στο Συμπόσιο Ποίησης. Προσφάτως κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το ξυράφι του Όκαμ» (Μικρή Άρκτος, 2014).

Η Ελευθερία Κυρίτση γεννήθηκε το 1979 στον Παλαμά Θεσσαλίας. Σπούδασε Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θράκης. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το βιβλίο της «Χειρόγραφη πόλη» (Μανδραγόρας, 2013) ήταν υποψήφιο για το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη» της Εταιρείας Συγγραφέων και είναι υποψήφιογια το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα.

Ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται ως εκπαιδευτικός και γράφει σε εφημερίδες και περιοδικά (κριτική ποίησης, σε τακτική βάση, στην Εφημερίδα των Συντακτών). Βιβλία του που έχουν εκδοθεί: «Μικρά Ικαρία», πεζογράφημα, εκδ. Ηλέκτρα, 2005, «Η λάμψη των μικρών πραγμάτων», ποιήματα, στον συλλογικό τόμο «Ελεύθερη πτήση, ελεύθερη πτώση», εκδ. Οξύ, 2011, «Μια λεπτομέρεια που κανείς δεν την παρατηρεί», ποιήματα, δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά), εκδ. FreeThinkingZone, 2013. Έχει μεταφράσει: Jo Nesbo «Ο κοκκινολαίμης», εκδ. Ορφέας, 2008 & Μεταίχμιο (αστυνομικό μυθιστόρημα), Τσαρλς Μπουκόφσκι «70 χρόνια φαγούρα», εκδ. Ηλέκτρα, 2008 (ποιήματα και διηγήματα)

Τα αναλόγια επιμελείται η Εμμανουέλα Βογιατζάκη Κρουκόβσκι

Υπεύθυνη Παραγωγής: Άρια Φούκη

Δευτέρα 23 και 30 Μαρτίου στις 20.00

Τηλ. Κρατήσεων:
2103210179 (καθημερινές 12.00-17.00)

Η είσοδος είναι ελεύθερη