Φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν και στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι, σύμφωνα άλλωστε με τα όσα έχει καταγγείλει ήδη ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, Γιώργος Κοτοπούλης.

Φαινόμενα που είχαν να κάνουν κυρίως με πλανόδιους πωλητές μαυροδάφνης ή ακόμα και ανθρώπους που είχαν στήσει υπαίθριες ψησταριές σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πουλώντας σουβλάκια.

Κανείς βέβαια δεν έλεγξε όλους αυτούς για το αν έχουν άδεια ή όχι. Μάλιστα, σύμφωνα με επισκέπτες που είχαν έρθει το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού και αγόρασαν μαυροδάφνη από τέτοιους πλανόδιους πωλητές, η ποιότητα της περίφημου κρασιού της Πάτρας δεν είχε καμία σχέση με την αυθεντική.

Να σημειωθεί ότι στην Κορίνθου ένας πλανόδιος πωλητής μαυροδάφνης, κόντεψε να έρθει στα χέρια με έναν ιδιοκτήτη καταστήματος ψησταριάς, όταν ο πρώτος έστησε τον πάγκο του έξω από το μαγαζί του.

Είναι και αυτό ένα περιστατικό που δείχνει την αυθαιρεσία που επικράτησε στην Πάτρα και τις τρεις μέρες. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις μεμονωμένες ευτυχώς, η μαυροδάφνη πουλιόταν στα πέντε ή έξι ευρώ όταν όλα τα καταστήματα την πωλούσαν στην τιμή των 3 ή 4 ευρώ.