Τα πάντα συμβαίνουν στην καρναβαλική Πάτρα…

Σαν χρήστες όμως του διαδικτύου δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την «μπίζνα», όπως γράφουμε και στον τίτλο, που γίνεται στο facebook και εξηγούμε λοιπόν.

Aν πιστεύεις ότι το facebook χρησιμοποιείται μόνο για διασκέδαση τότε μάλλον σου διαφεύγει η ιδέα του facebookmarketing.

Αν πάλι πιστεύεις ότι με το Internet marketing ασχολούνται μόνο επιχειρήσεις και ειδικοί, τότε βρίσκεσαι πίσω από τις εξελίξεις και χάνεις ευκαιρίες.

Μία τέτοια ευκαιρία αξιοποίησαν «άγνωστοι» που δημιούργησαν προφίλ και fun pages στο όνομα «Πατρινό Καρναβάλι». Μία σελίδα και 3 ψεύτικα προφίλ εντοπίσαμε και με το ψεύτικα εννοούμε πως δεν ανήκουν σε κάποιον διαχειριστή με ονοματεπώνυμο ή έστω στην Δημοτική αρχή.


Πως όμως εκμεταλλεύονται το Πατρινό Καρναβάλι;

Αποκτούν φίλους… Φίλους του καρναβαλιού από Πάτρα και από όλη την Ελλάδα και στην συνέχεια είτε με απλά posts είτε προβάλλοντας άμεσα διαφημίσεις κερδίζουν από την "οποιαδήποτε" συμφωνία με τον διαφημιζόμενο.

Κραυγαλέα περίπτωση η σελίδα στην οποία υπογραμμίζεται πως πρόκειται για ΜΚΟ!

Από την περασμένη Παρασκευή είχε ξεκινήσει μια στοχευμένη διαφήμιση (χορηγούμενη) στους Πατρινούς και επισκέπτες για μπουζουξίδικο της πόλης. Φυσικά σήμερα την κατέβασε γιατί δεν πρέπει να αφήνει και ίχνη!

Είναι ένας διαδεδομένος τρόπος διαφήμισης που αν μη τι άλλο βλάπτει διαφημιστικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, στο όνομα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Την ίδια ώρα το επίσημο φαν page του Δήμου απαριθμεί λίγους περισσότερους από 6.000 φανς και παραμένει αναξιοποίητο.

Αν πάλι σας φαίνεται «τίποτα» το παραπάνω, μπορούμε να σας πούμε πως τα 20.000 «like» για τους γνώστες του facebook είναι τουλάχιστον 2.000 ευρώ (ναι, κάποιοι αγοράζουν "μου αρέσει").

Στην συνέχεια βέβαια μπορεί η εν λόγω σελίδα να μετονομαστεί σε κάποιο διαφημιστικό προϊόν και κάποιος να έχει κερδίσει πολλά χρήματα από δωρεάν προβολή με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού κερδοσκοπούν εις βάρος άλλων 100%.

Τα σχόλια δικά σας!


Η επίσημη σελίδα του δήμου!