Το καρναβάλι είναι σάτιρα, καυτηριασμός και ανατροπή των δεδομένων, των προκαταλήψεων και των ταμπού.

Η καλύτερη απόδειξη όλων των παραπάνω ήταν μία ομάδα νεαρών που εντυπωσίασε με την καυστικότητα και το χιούμορ της, σχολιάζοντας με τον δικό της καρναβαλικό τρόπο, τις καταστάσεις γύρω μας.

Η ομάδα αυτή των νεαρών ντύθηκαν «φαλλοί» και μάλιστα σε χρώμα μπλε, βγαίνοντας έτσι στους δρόμους της Πάτρας, κάνοντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού να σκάσουν ένα χαμόγελο με το που τους έβλεπαν.

Οι νεαροί συνδύασαν έτσι, την παράδοση του «φαλλού» στο διονυσιακό πνεύμα του καρναβαλιού, στέλνοντας ταυτόχρονα το δικό τους μήνυμα για το πώς βλέπουν τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις για την χώρα μας.

Οι «φαλλοί» βγήκαν στην παρέλαση στην νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου και πέρασαν από την πλατεία Γεωργίου, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» ενώ ασφαλώς η παρουσία τους δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη στα μάτια των παρουσιαστών και των δημοσιογράφων που ήταν στην πλατεία για να καλύψουν την παρέλαση.

Στην φωτογραφία φαίνεται η Ελένη Παρασκευοπούλου του Achaia Channel, την ώρα που προσπαθεί να τους πάρει δύο λόγια, σχολιάζοντας και αυτή, την παρουσία τους για λογαριασμό των τηλεθεατών του καναλιού.