Το Πατρινό Καρναβάλι 2015 πέρασε στο παρελθόν και όμως ήδη από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας η απουσία του είναι αισθητή στους δρόμους της πόλης.

Κάτι το γκρίζο του ουρανού και η συννεφιά, κάτι η γλυκιά μελαγχολία που έχει κάθε χρόνο αυτή η μέρα για το καρναβάλι που έφτασε για ακόμα μία φορά στο τέλος του, τόσο γρήγορα και με τόση ένταση.

Κάτι η κούραση από τις παρελάσεις, τον χορό και από το ατέλειωτο γλέντι που κράτησε τρεις μέρες, σε μία πόλη όπου δεν κοιμήθηκε κανείς. Κάτι η νοσταλγία και οι αναμνήσεις  που ξύπνησαν κιόλας μαζί με την ημέρα σε όσους συμμετείχαν ενεργά και σε αυτό το καρναβάλι για όλες εκείνες τις υπέροχες στιγμές που τους χάρισε ο βασιλιάς καρνάβαλος.

Κάτι το άρωμα των κομφετί, των σερπαντίνων, της χρυσόσκονης  από το βάψιμο της προηγούμενης μέρας, των καρναβαλικών στολών που πεταμένες σε μία άκρη του δωματίου, γρήγορα θα πάνε εκεί που είναι οι υπόλοιπες στο μπαούλο με τα καρναβαλικά.

Κάτι οι αδειανοί δρόμοι από το πρωί στην Πάτρα κόντρα στην αντίθεση των τριών προηγούμενων ημερών, κάτι  οι τελευταίοι ξενύχτηδες που γυρνάνε με τα καρναβαλικά τους το πρωί στο σπίτι.

Κάτι οι νεαροί επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού που γυρνάνε από το πρωί στον δρόμο με τις βαλίτσες τους για να πάνε στα ΚΤΕΛ, αποχαιρετώντας την πόλη και το καρναβάλι της.

Όλα αυτά τα κάτι και άλλα τόσα, είναι στοιχεία που περιρρέουν την ατμόσφαιρα της πόλης, την Καθαρά Δευτέρα, δημιουργώντας μία ρομαντική διάθεση, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού. Ενός καρναβαλιού που λείπει από τώρα σε όλους μας…


Πρωί Καθαράς Δευτέρας