Στα πλαίσια της διεξαγωγής του 8ου Ημιμαραθώνιου δρόμου «Μιχάλης Κούσης», δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού & ΚΕΠ, Νικόλαο Γκρίζη αλλά και μέλη της οργανωτικής επιτροπής. 

Στόχος του δήμου Αγρινίου, όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου είναι να αναβαθμιστεί η σημαντική αυτή διοργάνωση, η οποία διεξάγονταν με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια και μέσω αυτής να προβληθεί η πόλη μας στο πανελλήνιο και να αποτελέσει κίνητρο και πόλο έλξης για τους δρομείς ανά τη χώρα.

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος δρόμος «Μιχάλης Κούσης», συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τον οποίο ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε, αφού στο μικρό χρονικό διάστημα της προετοιμασίας συνεισέφερε σημαντικά στη διοργάνωση του αγώνα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έκθεση φωτογραφίας για το Μιχάλη Κούση, η οποία, για πρώτη φορά, διοργανώνεται στο αθλητικό μουσείο του Αγρινίου που στεγάζεται στο Παπαστράτειο Μέγαρο, από τον υπεύθυνο του μουσείου, κ. Διονύσιο Μπαμπαρούτση. 

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Γκρίζης αναφέρθηκε λεπτομερώς στις καινοτομίες του φετινού αγώνα όπως για την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από το τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Αγρινίου, ειδικά για τη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου. Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος η ιστοσελίδα θα είναι ανοικτή σε ετήσια βάση και στην οποία αναφέρονται όλα όσα αφορούν τον αγώνα, ενώ μέσω αυτής θα κατατίθεται, ηλεκτρονικά, η αίτηση των συμμετεχόντων στον αγώνα, ενώ, για πρώτη φορά, καλύπτονται από το Δήμο Αγρινίου, εξ ολοκλήρου, τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μεταφοράς των δρομέων από άλλες πόλεις, οι οποίοι κατά το παρελθόν συμμετείχαν με ένα ποσό της τάξεως των 10 ευρώ. 

Επίσης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου δόθηκαν πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα, δηλαδή τα προϊόντα τα οποία θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες του ημιμαραθωνίου και του δρόμου των 5.000 μέτρων και τα οποία είναι τα εξής : μία αθλητική τσάντα, ένα τεχνικό t-shirt, ο αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική μέτρηση του αγώνα (chip), ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα στα δε παιδιά του αγώνα των 1000 μέτρων θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. 

Ο Αντιδήμαρχος Ν.Γκρίζης έκανε επίσης ειδική αναφορά για το ποσό των 8 ευρώ, το οποίο ορίστηκε ως αντίτιμο συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα των 5000 μέτρων. «καθιερώθηκε για πρώτη φορά από φέτος, μετά από πρόταση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου η οποία έγινε δεκτή. Σε όλους τους μαραθωνίους και Ημιμαραθωνίους, ακόμη και πιο μικρούς αγώνες των 5 χλμ, υπάρχει συμμετοχή. Το 8ευρω είναι το χαμηλότερο ποσό και αφορά το πακέτο που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, για να ενισχυθεί η μεγάλη κοινωνική προσφορά της ενορίας στη μαθητιώσα νεολαία του δήμου μας και να ενισχυθεί και ο εθελοντισμός των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.» 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Γκρίζης παρουσίασε όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής τα οποία και ευχαρίστησε. Στη συνέντευξη τύπου πήραν το λόγο και μέλη της οργανωτικής επιτροπής όπου χαιρέτησαν τη διοργάνωση και απάντησαν σε ζητήματα τα οποία απασχόλησαν κατά το προηγούμενο διάστημα τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με το αντίτιμο των 8 ευρώ και την ημερομηνία του αγώνα, η οποία συμπίπτει με αυτή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου κ. Τιμολέων Δρόσος ανέφερε πως η διοργάνωση θα είναι πετυχημένη τονίζοντας πως μόνο σε επίπεδο μαραθωνίου υπάρχουν οι παροχές που προσφέρει φέτος ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» , ενώ σχετικά με για το αντίτιμο των 8 ευρώ υπογράμμισε ότι «ως Σύλλογος και τις προηγούμενες χρονιές προτείναμε να υπάρξει συμμετοχή, όμως φέτος υιοθετήθηκε και το κόστος είναι το ελάχιστο».


Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ημιμαραθωνίου κ. Νίκος Γαλούνης, αναφέρθηκε στην ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα και της σύμπτωσης με αυτή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου δρόμου και τόνισε ότι «αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος ενέταξε τον Ημιμαραθώνιο στο καλεντάρι του 2015 για τους δρόμους, δρόμου και βουνού, αποδεικνύοντας μέσω των σχετικών επιστολών ότι ο Δήμος Αγρινίου είχε ήδη προετοιμαστεί και δεν έφερε ευθύνη για τις απανωτές αλλαγές». 

Ο γυμναστής και μέλος της οργανωτικής και τεχνικής επιτροπής του Ημιμαραθώνιου και Πρόεδρος Φίλων Αθλητικού Μουσείου κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης ανέφερε ότι το Αγρίνιο έχει το μεγαλύτερο brand name για αγώνες και εξήρε την προσπάθεια, η οποία γίνεται όλα τα χρόνια. 

Τέλος ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης υποστήριξε ότι «ο φετινός αγώνας θα έχει άρτια οργάνωση και θα αποτελέσει τον «καθρέπτη» για τις μετέπειτα διοργανώσεις από πλευράς του Δήμου, τα επόμενα χρόνια.» 

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου και παλιοί πρωταθλητές στίβου με μεγάλες διακρίσεις, κ. Αθανάσιος Μουρτζιάπης και κ. Μαρία Τσώνη. 

Να θυμίσουμε ότι:

Η Εκκίνηση του αγώνα θα γίνει ώρα 11:15, χωριό Βαριά (Δογρή) 

Αφετηρία – Διαδρομή: Βαριά (Δογρή) – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο –Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός – Χαριλάου Τρικούπη. 

Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο. 

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1997 και μεγαλύτεροι). 

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στη φόρμα που υπάρχει στο site του Δήμου Αγρινίου μέχρι Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι χρονομέτρησης. 

Τιμητική Οργανωτική Επιτροπή

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτ/λιας & Ακαρνανίας: κ.κ. Κοσμάς

Δήμαρχος Αγρινίου: Γεώργιος Παπαναστασίου

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ: Κώστας Παναγόπουλος

Εκπρόσωπος Οικογένειας Μιχάλη Κούση: Αθανάσιος & Μαρία Μ. Κούση 

Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων

Αντιδήμαρχος Αγρινίου Αθλητισμού & Παιδείας : Νικόλαος Γκρίζης

Αντιδήμαρχoς Πολιτισμού & Πρόεδρος ΚΕΔΑ: Μαρία Παπαγεωργίου

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ανδρέας Καλαμπαλίκης

Πρόεδρος «ΠΑΕ Παναιτωλικός»: Φώτιος Κωστούλας

Επίτιμος Σύμβουλος Φ.Α.: Γρηγόρης Μπενέκας

Πρόεδρος Δ.Ε. Αγρινίου: Θεόδωρος Καββαδίας

Πρόεδρος Δ.Ε. Καινουργίου: Κώστας Ευθυμίου

Πρόεδρος Δ.Ε. Παραβόλας: Χρήστος Μουτάφης

Πρόεδρος Δ.Ε. Παντάνασσας: Δημήτριος Κουμάσης

Πρόεδρος Δ.Ε. Παναιτωλίου: Λουκάς Ντζούρβας

Προϊσταμένη ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» : Μαρία Τσώνη κ.Φ.Α.

Προϊστάμενος Τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης: Θανάσης Μουρτζιάπης κ.Φ.Α. Ph.D.

Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου ΓΕΑ: Χρήστος Θετάκης

Εκπρόσωπος Αθλητικού Σωματείου «Ιωνικός»: Κώστας Ρόκκος κ.Φ.Α.

Πρόεδρος Φίλων Αθλητικού Μουσείου: Διονύσης Μπαμπαρούτσης κ.Φ.Α.

Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής Ε.Π.Σ.Ν.Α.: Σπύρος Κοτρώτσος

Γιάννης Ανδριόπουλος Κ.Φ.Α. 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

Υπεύθυνος Αγώνων : Θανάσης Μουρτζιάπης κ. Φ.Α. Ph.D.

Πρόεδρος Φίλων Αθλητικού Μουσείου : Διονύσης Μπαμπαρούτσης κ.Φ.Α.

Προϊσταμένη ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» : Μαρία Τσώνη κ.Φ.Α.

Πρώην Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Δυτ. Στερεάς: Νικόλαος Γαλούνης κ.Φ.Α.

Πρόεδρος Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών : Παναγιώτης Λαμπρακόπουλος

Πρόεδρος κριτών Στίβου: Ιωάννης Σάββας

Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων υγείας: Τιμολέων Δρόσος

Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου: Βασίλης Νταούλης

Πρόεδρος Μοτοσικλετιστών Αγρινίου: Σεραφείμ Φεγγούλης 

ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αλυτάρχης: Ευάγγελος Τσάμπος κ.Φ.Α.

Αφέτης : Ιωάννης Σάββας κ.Φ.Α.

Έφορος Δρόμων: Κωνσταντίνος Λιάτσος

Έφορος Δρόμων: Παναγιώτα Κολώνια

Έφορος Χρονομετρών Λάμπρος Ζαρκάδας

Έφορος Χρονομετρών: Νικόλαος Θανασούλης κ.Φ.Α.

Κριτές: Βασίλειος Δανιάς, Μιχάλης Γκέκας , Χρίστος Ματσούκας, Ευτέρπη Ρεντζή, Σταύρος Αντωνίου