Γέμισαν τα λιθόστρωτα σοκάκια της Χαλανδρίτσας από μασκαράδες την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, όπου κορυφώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Ερύμανθο.

Καρναβάλι δεν έχουμε μόνο στην Πάτρα, έχουμε και σε όλη την Αχαΐα, με τον Ερύμανθο και την Χαλανδρίτσα να βρίσκουν κάθε χρόνο τον τρόπο για να γίνονται το επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, στην ορεινή Αχαΐα με μία σειρά από λαϊκά δρώμενα που βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους στους ρυθμούς της αποκριάς.

Αυτή τη φορά στην όμορφη Χαλανδρίτσα, είχαμε πομπές, είχαμε αλευρώματα, γλέντια και πανηγύρια, με δεκάδες μασκαράδες να συμμετέχουν στην γιορτή και να καίνε όλοι μαζί χορεύοντας τα κακά στοιχειά.

Κεντρικό θέμα της φετινής παραδοσιακής αποκριάς ήταν «ο γέρος και η γριά… ξορκάνε τα στοιχειά» σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή στις 15 Φεβρουαρίου, η «Θεατρική Ομάδα του Αύριο».

Μία ομάδα που δημιουργήθηκε μέσα από τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ερυμάνθου, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Χαλανδρίτσας και του Δήμου.


Την πομπή παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ δεκάδες «μπούλες» συνόδευσαν το άρμα με το γέρο και την γριά στην διαδρομή που πέρασε μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας, ξεσηκώνοντας στο πέρασμα τους όλες τις γειτονιές.

Στο τέλος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο όλοι μαζί έκαψαν τα στοιχειά και το γλέντησαν με την ψυχή τους, σε μία από τις ομορφότερες παραδοσιακές εκδηλώσεις που έχουν γίνει στην φετινή αποκριά, αλλά και τα τελευταία χρονιά. 

(Οι φωτογραφίες είναι της Όλγας Ματσάγγα).