Ετοιμάζονται τα ξενοδοχεία της Πάτρας για να υποδεχτούν τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού, μπαίνοντας πλέον στην τελευταία εβδομάδα της αποκριάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κύμα των τουριστών που αναμένεται να έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να δει από κοντά την κορύφωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, θα ξεκινήσει να φτάνει στην Πάτρα από την Παρασκευή και θα κορυφωθεί το Σάββατο, πριν από την νυχτερινή ποδαράτη.  

Μιλάμε δηλαδή στην ουσία και σε αυτό το καρναβάλι για διήμερη ή το πολύ τριήμερη καρναβαλική τουριστική περίοδο, όπως γίνεται άλλωστε όλα τα τελευταία χρόνια.

Πάνω σε αυτό, τα μηνύματα που έχουν λάβει μέχρι στιγμής οι ξενοδόχοι της πόλης, σε ότι αφορά τις κρατήσεις, είναι θετικά και αναμένεται να υπάρξει μία μικρή αύξηση των επισκεπτών σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτρας, Ηλίας Μεντζελόπουλος, τονίζει τα εξής στο patrasevents.gr. «Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις έχουν φτάσει περίπου ένα ποσοστό της τάξεως του 70% της πληρότητας των ξενοδοχείων και ευελπιστούμε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αγγίξει το 100%.

Σίγουρα υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, χωρίς βέβαια να υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ευελπιστούμε έτσι σε μία μικρή αύξηση των επισκεπτών λόγω του κλίματος αισιοδοξίας που υπάρχει στην αγορά και στον κόσμο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει και η ανάλογη ρευστότητα».

Ξεκαθαρίζει ωστόσο: «Οι κρατήσεις και οι επισκέπτες της καρναβαλικής περιόδου στην Πάτρα αφορούν το τελευταίο διήμερο ή τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι επισκέπτες και οι τουρίστες που έρχονταν για μία εβδομάδα κάποτε την περίοδο του καρναβαλιού, είναι πλέον φαινόμενα που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και φυσικά είναι δύσκολο να ξαναζήσουμε».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μεντζελόπουλο το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών θα είναι και σε αυτό το καρναβάλι από την Αθήνα κα το λεκανοπέδιο της Αττικής. Όσο για τις τιμές των ξενοδοχείων αυτή την περίοδο κυμαίνονται σε προσιτά επίπεδα που ξεκινούν από τα 70 ευρώ την βραδιά και φτάνουν έως και τα 120 ευρώ, με το πρωινό να συμπεριλαμβάνεται μέσα στην τιμή.