Μπορεί στο κέντρο της Πάτρας να επικρατούν το απόγευμα της Τετάρτης πολικές θερμοκρασίες, όμως το γεγονός αυτό φαίνεται ότι δεν σταμάτησε τους Πατρινούς στο να δώσουν το παρών στην πλατεία Γεωργίου.

Δεκάδες Πατρινοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που έγινε μέσω facebook για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, στο συνέδριο του Eurogroup.

Οι συγκεντρωμένοι αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στη πλατεία Γεωργίου, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, σε μία αυθόρμητη συγκέντρωση που γίνεται την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Το σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι ένα: «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς».  Στο κείμενο πρόσκληση αναφέρουν τα εξής: «Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά και λίγες μέρες μετά στο Eurogroup, μια κατάμεστη Πλατεία Γεωργίου ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί.

Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην "πολιτισμένη" Ευρώπη».

Οι διοργανωτές μιλούν για ανάσα αξιοπρέπειας και αναφέρουν επίσης: «Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς. Συνεχίζουμε. Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες».

Nα σημειωθεί ότι στην πλατεία ακούγονται μουσικές από τα μεγάφωνα, κάποιοι κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα, με τον κόσμο να μένει εκεί παρά το ψύχος. Η επόμενη συγκέντρωση είναι για την Κυριακή στις 15 του μήνα.www.patrasevents.gr Πάτρα: Συγκέντρωση συμπαράστασης στη πλατεία Γεωργίου 11/02/15