Χαμός γίνεται στα καταστήματα που είναι συμβεβλημένα να δώσουν tablet και laptop στους δικαιούχους που είχαν κερδίσει το κοινωνικό μέρισμα την περασμένη άνοιξη.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει να τρέχει από τις 4 Φεβρουαρίου και έχει σαν στόχο την μείωση του ψηφιακού χάσματος και την παροχή ισότιμων ευκαιριών, ακόμα και στους αδύναμους οικονομικά πολίτες που δεν γνωρίζουν από νέες τεχνολογίες και δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, οι δικαιούχοι είναι δεκάδες και πολλοί από αυτούς δεν έχουν εξυπηρετηθεί από τα καταστήματα που είναι συμβεβλημένα, σύμφωνα με την σχετική εφαρμογή που δίνεται μέσα από το φόρμα e-inclusion.gr.

Σύμφωνα με τα όσα τους λένε οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δεν τους έχουν δοθεί ακόμα οι απαραίτητοι κωδικοί, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν ξεμείνει από αποθέματα λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Πάντως καθημερινά οι "ουρές" από δικαιούχους στα συγκεκριμένα καταστήματα συνεχίζονται, ενώ αρκετοί δεν γνωρίζουν τις περαιτέρω λεπτομέρειες του προγράμματος που δίνει συγκεκριμένα μοντέλα, με βάση συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.