>Με κλειστό Γράμμα τους, φύλακες που αποστέλλουν προς το Istologio G. Mosxou από το κολαστήριο της κλειστής φυλακής Πατρών, αποκαλύπτουν απάνθρωπες στιγμές, που εξελίσσονται στο εσωτερικό της, οι οποίες ωστόσο έγιναν γνωστές στο Υπουργείο κατά το παρελθόν, μα ακόμη ο νέος Υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος να επιληφθεί του ζητήματος.
 
Ταυτόχρονα έκκληση προς την ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και τους τρεις βουλευτές του κόμματος στην Αχαΐα έκαναν οι 49 σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος της κλειστής Φυλακής Πάτρας, στην ΒΙΠΕ, και ενημέρωσαν για τη φυλακή, που μετατρέπεται σε κολαστήριο. Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για διαφορετικό και ανθρώπινο πλαίσιο αντιμετώπισης των μεταναστών που παρανόμως εισέρχονται στην χώρα
 
Δεν ζητούν να μεριμνήσουν γι αυτούς τους ίσιους, παρά τα εργασιακά και οικονομικά προβλήματα που έχουν, αλλά να συμβάλλουν για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, οι οποίες είναι παραπάνω από άθλιες.
 
Κι επισημαίνουν το γεγονός ότι αλλοδαποί κρατούμενοι που έχουν ολοκληρώσει την ποινή φυλάκισης τους, παραμένουν στη φυλακή γιατί ακόμη η Πολιτεία αδιαφορεί. «Το λάθος τους ήταν που έχουν μαύρη πέτσα για δέρμα»! Γι αυτό και αναγκάζονται να καταφύγουν σε απεργία πείνας
 
Κάνουν έκκληση  στα αριστερά αισθήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕ Αχαΐας, με τα παρακάτω λόγια:
 
«Εκπέμπουμε προς το DNA σας ως Αριστεροί, σε αυτό που λέγεται “ανθρωπισμός και ελευθερία”.
 
Εσείς πια είστε το κράτος, μην αφήνετε το παρακράτος να κουμαντάρει ψυχές.   
 ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ
 
Κοιτάξτε προς την γκρίζα πλευρά της κοινωνίας, ζουν και εκεί ΑΝΘΡΩΠΟΙ, διαβάστε τις υπογραφές μας»!
 
Ολόκληρη η επιστολή από τη Φυλακή
 
Στην επιστολή των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων αναφέρονται τα παρακάτω:
 
«Σας αποστέλλουμε τις υπογραφές των εργαζομένων στο κατάστημα κράτησης Πατρών που ζητάμε όχι αυξήσεις και άλλα “συντεχνιακά”, αλλά:
 
- γιατρό για τους κρατούμενους
- ζητάμε να μην ζουν 14 άτομα σε θαλάμους για 6
- ζητάμε λίγα χρήματα να δώσει η πολιτεία για να μην πληρώνουμε από τη τσέπη μας το πετρέλαιο για το υπηρεσιακό λεωφορείο
- ζητάμε να προσληφθούν τουλάχιστον οι τελευταίοι εναπομείναντες της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας για να μπορέσουμε να πάρουμε τα ρεπό και τις άδειες 2 και 3 χρόνων.
 
Σας αποστέλλουμε επίσης και την τελευταία ανακοίνωση του “σωματείου” (στις 18 Ιουλίου 2014 !!! ).
 
Είδαμε και ξαναείδαμε πως το “σωματείο” δεν ενδιαφέρετε παρά μόνο για συνδρομές και όχι για τα προβλήματα που χρονίζουν. Γι αυτό προχωρήσαμε στην συλλογή υπογραφών για να ζητήσουμε τα πιο αυτονόητα πράγματα στην ζωή των ανθρώπων,
ιατρική περίθαλψη, πρόσβαση στο χώρο εργασίας και επιτέλους αυτό που κάποιοι έδωσαν την ζωή τους σε παλιότερους εργατικούς αγώνες:
Το δικαίωμα στην ξεκούραση.
 
Απεργία πείνας για το αυτονόητη δικαίωμα αποφυλάκισης
 
Και αν αυτά σας φαίνονται “πολυτέλειες” τότε μάθετε και αυτό! εδώ και 6 μέρες 26 κρατούμενοι (Αφρικανικής και Αραβικής καταγωγής) κάνουν απεργία πείνας γιατί ενώ εδώ και 16 μήνες έχουν πάρει αποφυλακιστήριο συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι!  Επειδή πιάστηκαν ως “λαθρο”(?) μετανάστες δικάστηκαν και “τιμωρήθηκαν” με φυλάκιση και μετά απέλαση και αφού κάναν την ποινή τους και πάλι δεν αφήνονται ελεύθεροι. Το λάθος τους ήταν που έχουν μαύρη πέτσα για δέρμα!
 
Το μόνο που ζητάνε είναι να απελαθούν, αφού “δεν τους θέλουμε και τους τιμωρούμε γι αυτό”. Ζήτησαν να δουν τον Αρχιφύλακα, άφαντος, ζήτησαν να δουν τον Διευθυντή, ανένδοτος.
 
Και στο τέλος μας διέταξε σε επιφυλακή και να τους “βάλουμε με το καλό η με το κακό” πίσω στα κελιά τους.
 
Αυτοί έδειχναν τα αποφυλακιστήρια τους λέγοντας και κλαίγοντας πως είναι ελεύθεροι!!! Και ξανά μέσα στα κελιά που είναι για 6 και ζουν μέσα 14 άτομα (ελεύθερα!!!).
 
Και αν δεν μπορούν οι διοικούντες να τους απελάσουν ας τους στείλουν τουλάχιστον σε χώρους ημιελεύθερης διαβίωσης όπως είναι οι αγροτικές φυλακές.
 
Μέχρι σήμερα προσωπικά είχαμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά τελικά είμαστε απλώς δεσμοφύλακες και τίποτε παραπάνω.
 
Δεν σας στέλνουμε τις υπογραφές μας για να δείτε το πόσο “είμαστε ευαίσθητοι”  η για να κάνετε διαπιστώσεις ούτε για να μας πείτε ωραία και παρηγορητικά λόγια.
 
Εκπέμπουμε προς το DNA σας ως Αριστεροί, σε αυτό που λέγεται “ανθρωπισμός και ελευθερία”.
 
Εσείς πια είστε το κράτος, μην αφήνετε το παρακράτος να κουμαντάρει ψυχές.   
 ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ
 
Κοιτάξτε προς την γκρίζα πλευρά της κοινωνίας, ζουν και εκεί ΑΝΘΡΩΠΟΙ, διαβάστε τις υπογραφές μας»!