Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κοπή της πίτας του χορευτικού τμήματος του δήμου Πατρέων την Κυριακή 8/2 στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα στη Περιβόλα.

Πάνω από 4000 παρευρισκόμενοι έδωσαν το παρών σε μία χορευτική πανδαισία διάρκειας περίπου δύο ωρών από τουλάχιστον 1000 χορευτές.

Παρουσιάστηκαν χοροί απ΄ όλη την Ελλάδα, παλιές και νέες χορογραφίες, ενώ την παράσταση έκλεψε μία πλειάδα λιλιπούτειων χορευτών η οποία κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.


Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης μαζί με όλους τους δασκάλους του Χορευτικού αλλά και τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλο. Σε σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο ρόλο του εθελοντισμού στον οποίο βασίζεται το χορευτικό του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια αποδίδοντας τα εύσημα στους δασκάλους οι οποίοι αποτελούν τα βασικά γρανάζια αυτής της προσπάθειας.

Να σημειώσουμε πως το κομμάτι της πίτας που έκοψε ήταν αφιερωμένο στη νεολαία της Πάτρας.


Το πρόγραμμα καθήλωσε τους θεατές με τις γρήγορες εναλλαγές του παρουσιάζοντας χορούς από τα παιδικά τμήματα, τα αρχάρια, τα ψυχαγωγίας μέχρι τα μεσαία και τα παλαιά.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω χοροί:

Μαλαματένια λόγια 

Ικαριώτικος

Φουρλάνα

Πεντοζάλι

Ξέσυρτος

Τσιριγώτικος

Πυργούσικος

Τσέστος

Καλαμαθιανός Νάξου

Λαζώτης

Φυσούνι

Τσάμικος

Τσακώνικος

Ζαγορίσιος

Πωγωνίσιος

Ραβασάκι

Μαλεβιζιώτης

Μπογδάνος

Στις τρεις

Γιάρισκα

Ράικο

Απάνω στην τριανταφυλλιά

Πίνω και μεθώ

Χασαποσέρβικο

Άμοιρη

Πιπέρι

Κουκιά

Ζειμπέκικο

Κουλουριαστός

Λεβέντικος 

Αντικρυστός


Μέσα σε ένα μαγικό χορευτικό απόγευμα το μόνο μελανό σημείο ήταν η διανομή της πίτας. Συγκεκριμένα ο Δήμος Πατρέων διαθέτει κάθε χρόνο ένα ικανοποιητικό αριθμό κομματιών βασιλόπιτας ώστε να μοιραστεί στους θεατές με το σκεπτικό να πάρουν όλοι από ένα και να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Ορισμένοι παρευρισκόμενοι δεν το σεβάστηκαν όμως παίρνοντας βασιλόπιτα μέχρι... και για τα μακρινά ανίψια τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ορισμένοι να μη φάνε ούτε... ψίχουλο.


Την επιμέλεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης την είχε ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος Χρήστος Γιαννόπουλος, ενώ οι χορευτές με το αστείρευτο κέφι τους, την διάθεση και την αγάπη που έχουν για το χορό, έδειξαν ότι η ζωή είναι πάνω από όλα... κίνηση αφήνοντας στο κοινό για άλλη μία φορά με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και του χρόνου!


Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι του Βασίλη Βόντα για το patrasevents.gr.



Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων - Πεντοζάλης 08/02/2015