Ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης μιλάει για τις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Εγώ" ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχω αντιμετωπίσει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Έχει τύχει να περάσω με 2 ευρώ το μήνα. Δεν με ενδιέφερε. Είχα στέγη και ρύζι στο ντουλάπι. Υπήρξαν αρκετά καλοί άνθρωποι, φίλοι και γείτονες, όπου πήγαινα και έτρωγα σ΄εκείνους. Μου είχαν επίσης κόψει πολλές φορές το ρεύμα και το τηλέφωνο.

Είναι κάτι που το έχει ζήσει ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός της χώρας μας, και σίγουρα πολλοί το αντιμετωπίζουν και τώρα που μιλάμε. Για τουλάχιστον ένα χρόνο, έπαιρνα συσσίτιο από την εκκλησία.

Πήγαινα με το ταπεράκι μου κάθε μέρα και έπαιρνα το φαγητό μου. Συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια. Αλλά ακόμα και όταν δεν είχα ούτε τα βασικά, αν έβλεπα ότι ένας άνθρωπος δίπλα μου είχε μεγαλύτερη ανάγκη, έδινα ο,τι μπορούσα.

Όταν δίνεις, η ίδια η ζωή στα επιστρέφει διπλάσια. Δεν το έκανα βέβαια με την λογική της ανταπόδοσης, αλλά γιατί αντιλαμβανόμουν ότι ο άλλος υπέφερε περισσότερο. Πιστεύω στη δύναμη του ανθρώπου. Είχα πάντα αισιοδοξία, δεν υπήρξα ποτέ πεσιμιστής».