Σε πυρετό ζυμώσεων βρίσκονται στην τοπική Νέα Δημοκρατία, με στελέχη να ρίχνουν το βάρος της ήττας στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους συνεργάτες του για την βαριά εκλογική ήττα.

Ιστορικά στελέχη του κόμματος από την Αχαΐα, στελέχη που θεωρούνται είτε «Καραμανλικοί, είτε «Μητσοτακικοί» κατηγορούν τον κ. Σαμαρά ότι μετέτρεψε την Νέα Δημοκρατία σε μία μεγάλη «Πολιτική Άνοιξη», βάζοντας μπροστά ακροδεξιά στοιχεία του κόμματος και αφήνοντας την άκρη τους κεντροδεξιούς χώρους που είναι και ο πυρήνας της δύναμης της Ν.Δ.

Σε δημόσιες συζητήσεις μάλιστα που γίνονται, δεν κρύβουν την απέχθεια τους για την πράξη του κ. Σαμαρά να μην είναι παρών στην παράδοση του Μέγαρου Μαξίμου στον νέο πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι με αυτή του τη κίνηση προσέβαλε το κόμμα.

Σε τοπικό επίπεδο όπου η Νέα Δημοκρατία σημείωσε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στην Αχαΐα, μέλη και φίλοι του κόμματος δεν παραλείπουν να αναφέρονται στις ευθύνες – όπως υποστηρίζουν – του προέδρου της ΝΟΔΕ Γιάννη Μάκκα. Τα όσα είπαν σε επίσημες δηλώσεις τους τόσο ο Θανάσης Νταβλούρος, όσο και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος «φωτογραφίζοντας» την ΝΟΔΕ και τον πρόεδρο της είναι γνωστά.

Στο μεταξύ σε επίσημη ανακοίνωση του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα Μιχάλης Μπεκίρης έρχεται για να θέσει επί της ουσίας θέμα ηγεσίας στο κόμμα αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Η νέα γενιά του κόμματος με τόσα πολλά και ικανά στελέχη μπορεί και πρέπει να σηκώσει το βάρος της ευθύνης , της πρόκλησης , του μέλλοντος.

Δεν είμαι αυτός που θα συμβουλεύσει τον κ.  Αντώνη Σαμαρά τι να κάνει. Μπορώ όμως να του ζητήσω να κάνει αυτό που πρέπει για να ανοίξει ο δρόμος προς το μέλλον. Η ενότητα και το μέλλον της παράταξης απαιτούν καθαρές λύσεις. Και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι η μόνη εγγύηση".