Είναι μία από τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τους νέους  και τους φοιτητές της Πάτρας.  Αυτό είναι μία κοινή διαπίστωση που μπορεί να εξάγει κανείς συμμετέχοντας σε συζητήσεις των νέων, σε στέκια της νεολαίας, σε καφετέριες και μπαράκια.

Οι συζητήσεις για την πολιτική πάνε και έρχονται και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που έχει κάνει την νεολαία να στρέψει το ενδιαφέρον της στην πολιτική είναι πέρα από την κρισιμότητα των εκλογών – βάση των ιδιαίτερων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών – είναι η… «ελπίδα που έρχεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ρεύμα που είχε το συγκεκριμένο κόμμα κατά γενική ομολογία στην προεκλογική περίοδο, έχει διχάσει την νεολαία στα δύο. Υπάρχουν αυτοί που "πιστεύουν" και αυτοί που δεν "πιστεύουν", ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων.

Οι πρώτοι είναι αλήθεια περισσότεροι. Αυτή όμως ήταν η αιτία ενός άγριου καυγά που στήθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Πάτρας, μεταξύ νέων.

Πατρινή φοιτήτρια που μένει σε περιοχή του κέντρου της Πάτρας στην οποία διαμένουν αρκετοί φοιτητές είχε καλέσει στο σπίτι τους φίλους και τις φίλες της.  Η συζήτηση δεν άργησε να στραφεί στις εκλογές και με δεδομένο ότι κάποιοι από αυτούς είναι γραμμένοι σε φοιτητικές οργανώσεις κομμάτων, φούντωσε από ένα σημείο και μετά για τα καλά ο διάλογος.

Η οικοδεσπότης του σπιτιού (που λέγεται ότι είναι γραμμένη σε σχετική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο συμμετείχε στη συζήτηση πολιτικό - καυγά που είχε στηθεί, αλλά πρωταγωνιστούσε.

Στη συζήτηση έρεε και άφθονο κρασί μεταξύ άλλων και τα «μπινελίκια» έπεφταν σαν… βροχή. Όταν η κοπέλα άκουσε και τα Exit Polls από την χαρά της βγαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού της και έχοντας προφανώς ανάψει από τη συζήτηση και το κρασί, σχεδόν ημίγυμνη από τη μέση και πάνω φώναξε με όλη τη δύναμη της φωνής της.

«Ναι ρε είμαι ΣΥΡΙΖΑ! Είμαι με τον Αλέξη και η ελπίδα έρχεται! Το ακούτε;» Οι γείτονες πάντως που την άκουσαν έκαναν το σταυρό τους. Τώρα για το αν είπαν «Αμήν», αυτό δεν το ξέρουμε…