Σε αίθουσα του εμπορικού κέντρου της Veso Mare πιθανότατα θα γίνει και φέτος η έκθεση των καρναβαλικών στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.

Προς τα εκεί τείνουν οι άνθρωποι του Πατρινού Καρναβαλιού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Πατρινό Καρναβάλι» που αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ανακοινώσουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Οι επιλογές των υπευθύνων παίζονταν κυρίως ανάμεσα σε δύο κτίρια. Στο κτίριο της παλιάς Αρένας στην οδό Αγίου Ανδρέου ή στην αίθουσα όπου στεγαζόταν το «Παναχαϊκό» στην Veso Mare, εκεί που είχαν γίνει και στο περσινό καρναβάλι.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του κτιρίου της παλιάς Αρένας μάλλον δεν γίνεται να προχωρήσει και το πιθανότερο είναι η έκθεση να στεγαστεί και πάλι στην Veso Mare.

Θυμίζουμε ότι η έκθεση των καρναβαλικών στολών όλων των πληρωμάτων όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάνε να δούνε στις στολές είναι ένας θεσμός που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο μάλιστα κτίριο που είχε στεγάσει την έκθεση αυτή ήταν το παλαιό Αρσάκειο στην οδό Μαιζώνος, στη συνέχεια η έκθεση  μετακόμισε στο καρναβαλικό κέντρο στην Αγορά Αργύρη, ενώ πέρυσι έγινε στο κτίριο όπου στεγαζόταν το Παναχαϊκόν στη Veso Mare.

Πάντως, αν τελικά επιλεχθεί και φέτος η λύση της Veso Mare, αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τους καρναβαλιστές και τα πληρώματα αφού στις μεταξύ τους συζητήσεις αυτό που τονίζουν είναι ότι μπορεί η Veso Mare να είναι κοντά στο κέντρο όμως θα προτιμούσαν ένα πιο πολυσύχναστο σημείο για να εκθέσουν τις στολές τους.

Όπως είχε γίνει για παράδειγμα με το παλαιό Αρσάκειο, ενώ στην τελική θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το Σκαγιοπούλειο, ένα κτίριο που έχει ανακατασκευαστεί και φιλοξένησε την έκθεση Re Culture. Περιμένουμε πάντως τις οριστικές αποφάσεις…