Αρχίζουν απόψε [21 Ιανουαρίου] και θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, αλλά και την επόμενη Τετάρτη [28 Ιανουαρίου], οι παραστάσεις του νέου έργου: «ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ» , που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας, στο θέατρο "Λιθογραφείο", ώρα 21:15. Πρόκειται για έργο με διαχρονική αξία, που φθάνει ως τη σύγχρονη ζωή. Είναι ο καθρέφτης της ζωής μας, η οποία περιέχει συγχρόνως λύπη αλλά και πολύ γέλιο. Το έργο είναι βασισμένο σε επιλεγμένα αυτοτελή αποσπάσματα, από την τραγικά σατυρική διηγηματική συλλογή: "Κοίτα τους", του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου.

Στις παραστάσεις συμμετέχει και εμπλουτίζει το έργο με κομμάτια από την πλούσια παράδοση του Θεάτρου Σκιών, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Ενηλίκων της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου].

Στο Θέατρο Σκιών του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, συμμετέχουν: Καραγκιόζης: Κωνσταντίνος Σολωμός, Μπάρμπα-Γιώργος: Διονύσης Τουλιάτος, Ομορφονιός: Κώστας Οικονομόπουλος, Σταύρακας: Ιάσονας Πανέτας-Φελούρης.

Τα κείμενα, η κινησιολογία και η σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου. Ενδυματολογική επιμέλεια: Δόμνα Τεκτωνίδου.

Ο Καραγκιόζης είναι από τις λίγες θεατρικές μορφές, που διαμόρφωσαν έναν σταθερό κώδικα παραστάσεων, που αντέχει στην επανάληψη, αυτοδιορθώνεται και αφομοιώνει καινούργια θέματα στον διαχρονικό καμβά του. Η συνεργασία των δύο φορέων, σηματοδοτεί και την απόφαση, να ζωντανέψουν οι φιγούρες του Καραγκιόζη επί σκηνής.

Ένας πειραματισμός που λειτουργεί αποσπασματικά αλλά και παράλληλα, με το κείμενο του Μάριου Ποντίκα και αναδεικνύει με σατιρικό τρόπο, την αναμέτρηση των ανθρώπων με τις ζωντανεμένες σκιές τους. Σκιές που διατηρούν την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια των κλασικών χαρακτήρων του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι της καθημερινότητας.