Σε μία λιτή εκδήλωση  στην οποία κυριάρχησε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και των Πατρινών καρναβαλιστών έγινε η επίσημη αναγγελία του ερχομού του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.

Αυτό που ξένισε αν μη τι άλλο τους Πατρινούς Καρναβαλιστές και τον κόσμο  που ήταν στην πλατεία Γεωργίου  ήταν ότι για πρώτη φορά σε τελετή έναρξης των τελευταίων δεκαετιών, δεν ρίχτηκαν πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Πυροτεχνήματα που στην συνείδηση των Πατρινών Καρναβαλιστών είναι ταυτισμένα με την έναρξη.

Ωστόσο ο κόσμος δεν αποθαρρύνθηκε από το γεγονός αυτό.  Χόρεψε, γλέντησε και διασκέδασε  με την καρδιά του, συμμετέχοντας με το κέφι του στο ιδιαίτερα ευχάριστο πρόγραμμα που είχε στηθεί από την Πατρινή μπάντα «Επί Σκηνής» και τους Πατρινούς καλλιτέχνες, σε ένα πρόγραμμα που τα είχε όλα:

Από ελληνικά τραγούδια και ξένο  ρεπερτόριο των περασμένων δεκαετιών , αλλά και τα γνωστά καρναβαλικά singles που ξεσήκωσαν τον κόσμο στην πλατεία. Ο κόσμος άλλωστε ήταν  αρκετός και η πλατεία Γεωργίου  γέμισε από καρναβαλιστές.



Καρναβάλι Πάτρας 2015 - Τελετή 'Εναρξης

Στη συνέχεια οι ρυθμοί θα ανέβουνε με τους Πατρινούς  djs τους Κωνσταντίνο Σαράντη, Gogos και Luigi να ξεσηκώνουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο που έτσι και αλλιώς παραμένει στην πλατεία Γεωργίου και γλεντάει.

 


Νωρίτερα την αρχή έκαναν τα χορευτικά shows των σχολών της Πάτρας με όμορφες κοπέλες και γυμνασμένους νεαρούς να δίνουνε με τον χορό τους μία άλλη έκφραση, ακόμα πιο καλλιτεχνική και χορευτική  στην  όλη εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του και παίρνοντας τον λόγο από τον πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς επιχείρησης παίρνοντας τον στίχο του Ιάκωβου Καμπανέλη, που μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη, απεύθυνε μήνυμα στους νέους που πρωταγωνιστούν και φέτος στο καρναβάλι:  «Η νεολαία αρνιέται να πνιγεί στην καταχνιά».

 


Και το πάρτι συνεχίζεται μέχρι αργά. Δείτε φωτογραφίες της ομάδας του PatrasEvents.gr και των φωτογράφων Γιάννη Σαρηγιάννη και Στράτου Σαραντέα από τα όσα έγιναν στην πλατεία Γεωργίου.