Με ένα τραγούδι, πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία τον μεγάλο Πατρινό Ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ.

Με ένα τραγούδι που ο ίδιος είχε ζητήσει, το «μαγκαλάκι», οι φίλοι του αξέχαστου Πατρινού μουσικού που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών, τον αποχαιρέτησαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας, εκεί που έγινε και η ταφή του.

Ο Μπάμπης Γκολές έφυγε έτσι με τον καλύτερο τρόπο, με αυτόν που αγάπησε περισσότερο από όλα στην ζωή του, την μουσική.

Έξω από τον ναό περίμενε την σορό του μεγάλου μουσικού μία ορχήστρα από μπουζούκια και ούτι τα αγαπημένα του μουσικά όργανα. Όταν ήρθε η ώρα για το μεγάλο αντίο, η ορχήστρα ξεκίνησε να παίζει «το μαγκαλάκι» και το «αχ τσιγγάνα».

Ο ναός της Αγίας Αλεξιώτισσας γέμισε από κόσμο, από συγκίνηση και αρχοντιά στον τελευταίο αποχαιρετισμό προς τον τελευταίο μεγάλο ρεμπέτη της ελληνικής μουσικής, τον μουσικό που κατάφερε να παντρέψει το ρεμπέτικο στοιχείο με το έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του είναι μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν και η προσφορά του στην μουσική λαϊκή σκηνή και στην παραδοσιακή μουσική, καταφέρνοντας να εδραιώσει μέσα στην παράδοση αυτή το ρεμπέτικο. Θα μείνει αξέχαστος στην Πάτρα και σε όλους όσους είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά αυτόν και την μουσική του.