Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο της Πάτρας και στους Πατρινούς, αλλά και γενικότερα σε όλους τους Έλληνες που είχαν αγαπήσει τα τραγούδια του, την φωνή του και την μουσική του.

Ο Μπάμπης Γκολές ένας από τους τελευταίους μεγάλους ρεμπέτες του λαϊκού τραγουδιού έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ο μεγάλος Πατρινός μουσικός γεννήθηκε στα Ταμπάχανα της Πάτρας το 1947. Έμαθε μόνος του μπουζούκι, κιθάρα και ούτι από την παιδική του ηλικία. Την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έκανε σε καφενείο της συνοικίας Ταραμπούρα στην Πάτρα.

Στη συνέχεια, την δεκαετία του '80 συνεργάστηκε με τους αδελφούς Οικονόμου» στο «Χάραμα», την περίοδο όπου εμφανιζόταν μαζί στην ίδια σκηνή με το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα». Γρήγορα το ταλέντο του και η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι, αλλά και σε όλα τα λαϊκά όργανα, τον έκαναν διάσημο σε όλη την Ελλάδα.

Πρώτη του δισκογραφική  δουλειά ήταν το 1982 με το "Τσάρκα από τα παλιά".  Από τότε μέχρι σήμερα συμμετείχε συνολικά σε πάνω από 25 δίσκους και ηχογράφησε πάνω από 300 παλιά και νέα τραγούδια.

Θεωρήθηκε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού. Επανέφερε στο προσκήνιο του καλλιτεχνικού πενταγράμμου εκτός από τα στοιχεία του ρεμπέτικου, την καντάδα, αλλά και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά της μουσικής του, βγαλμένα μέσα από την μουσική λαϊκή παράδοση.

Ήταν λάτρης της Πάτρας και μεταξύ άλλων φανατικός φίλος της Παναχαϊκής. Οι νεότεροι είχαν την ευκαιρία να τον θαυμάσουν μέσα από ορισμένες τηλεοπτικές του εμφανίσεις στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας».  Στην Πάτρα εμφανιζόταν πριν από ένα χρόνο περίπου στο γνωστό κατάστημα "Παντοπολείον - Πολίτικη Κουζίνα".

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αλεξιώτισσας.


ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΟΛΕΣ - Μάγισσες Φέρτε Βότανα