Η μέρα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού πλησιάζει και η δημοτική αρχή προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, το Σάββατο στις 17 Ιανουαρίου, στην τελετή έναρξης του φετινού καρναβαλιού.  

Στο Patrasevents.gr έχουμε το ρεπορτάζ για τα σχέδια των υπευθύνων του Καρναβαλικού Οργανισμού σχετικά με την τελετή έναρξης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν, την ημέρα εκείνη όπου η πόλη θα μπαίνει σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Ας τα πάρουμε όμως ένα – ένα.  Παρουσιαστής των φετινών εκδηλώσεων της ημέρας της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι ο γνωστός ερασιτέχνης  ηθοποιός και δημοσιογράφος Τζίμης Πολίτης, που έχοντας την εμπειρία και των προηγούμενων χρόνων, αναμένεται να σταθεί επάξια σε ένα τέτοιο πόστο.

Από εκεί και πέρα η φιλοσοφία του προγράμματος της φετινής τελετής έναρξης θα είναι στα πρότυπα που θέλει να καθιερώσει η νέα δημοτική Αρχή σε όλα τα τεκταινόμενα της πόλης.


Με ένα χαμηλό μπάτζετ, χωρίς μεγάλα και ηχηρά ονόματα (τύπου «Vegas» ή «Μέλισσες» που είχαν έρθει τα προηγούμενα χρόνια), με ένα πρόγραμμα όμως που θα είναι αξιοπρεπές, δίνοντας αφενός την δυνατότητα στους Πατρινούς να διασκεδάσουν και αφετέρου να πάρουν μία καλή γεύση από το καρναβάλι που έρχεται.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια φιλοσοφία της δημοτικής Αρχής, αλλά και των υπευθύνων του Καρναβαλικού Οργανισμού, στόχος για την φετινή έναρξη είναι να δοθεί η ευκαιρία σε Πατρινούς καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους, στην ίδια τους την πόλη, σε μία τόσο σημαντική μέρα για την Πάτρα.


Πατρινοί καλλιτέχνες στη σκηνή και dj's στα decks

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του PatrasEvents.gr στο πρώτο μέρος του προγράμματος της τελετής έναρξης θα ανέβουν στην σκηνή πέντε Πατρινοί τραγουδιστές για να διασκεδάσουν με τα τραγούδια τους το κοινό.

Οι καλλιτέχνες αυτοί που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό της Πάτρας έχουν ήδη «κλείσει», όμως για ευνόητους λόγους δεν θα σας τους αποκαλύψουμε.

Αυτό πάντως θα είναι το… «πρώτο πιάτο» της νύχτας της τελετής έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού.

Η συνέχεια θα ανήκει σε τρεις γνωστούς Πατρινούς dj’s που  θα ανέβουν στα decks για να απογειώσουν σε χορευτικούς ρυθμούς  τους  θεατές.

Ο λόγος για τους dj’s Gogos, Saradis και Luigi, τρία ονόματα που είναι γνωστά στη νεολαία της πόλης και οι οποίοι θα παίζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Όλα αυτά και ενώ νωρίτερα η μέρα θα έχει κυλήσει με αρκετά καρναβαλικά δρώμενα και εκδηλώσεις που θα γίνουν με επίκεντρο τους δρόμους περιμετρικά της Πλατείας Γεωργίου, στο κέντρο της Πάτρας.


Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για την φετινή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, με τους υπευθύνους να κάνουν σχέδια για τις επόμενες ημέρες.

Πάνω σε αυτό, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες, η πρόθεση του Δήμου για να φέρει τον γνωστό performer από τα Καλάβρυτα Τoni Sfino, στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού, τελικά δεν θα υλοποιηθεί, καθώς ο Αχαιός καλλιτέχνης εκείνο το διάστημα έχει «κλείσει» εμφάνιση στην Κύπρο.

Όπως και να έχει το Πατρινό Καρναβάλι έρχεται και η Τελετή έναρξης θα είναι και φέτος μία ξεχωριστή ημέρα για τους Πατρινούς. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν και εμείς από την πλευρά μας βάζοντας στην σκέψη μας την αισιόδοξη διάθεση και το κέφι που χρειάζεται για να το υποδεχτούμε...