Πρώτη μέρα από την προκήρυξη των εκλογών και με απόφαση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή διευρυμένη με την συμμετοχή όλων των κομματικών επιτελείων, προκειμένου να χαράξουν από κοινού την προεκλογική στρατηγική, να φτιάξουν τον προεκλογικό οδικό χάρτη και να εγκρίνουν τον κατάλογο των υποψηφίων βουλευτών που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στην συνέχεια συναντήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος με τον Πάνο Καμμένο και αφού ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων Π. Σγουρίδη για τα βιογραφικά και τα αιτήματα όλων των υποψηφίων Βουλευτών, αντάλλαξαν απόψεις και κατέληξαν στην τελική εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα.

Κατά την διάρκεια της εισήγησης του στην Πολιτική Επιτροπή του ΧΡΙ.Κ.Ε. ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Ο Ελληνικός λαός θα απαντήσει αποφασιστικά στους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αρνείται δυστυχώς να δει την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και ταυτιζόμενος απόλυτα με τους δανειστές, θεωρεί το χρέος της χώρας βιώσιμο και μοναδική λύση την ισοπέδωση των πάντων.

Τρέφει την αυταπάτη, ότι η Ελληνική κοινωνία που αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, αντίστοιχη μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, θα εκδηλώσει τάσεις αυτοκτονίας και θα επιλέξει την αυτοκαταστροφή της, διατηρώντας τον ίδιον στην θέση του πρωθυπουργού.

Όμως ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει πλέον το παιχνίδι τους και έχει ετοιμάσει την δική του απάντηση.

Και η απάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την χώρα, χωρίς τα μνημόνια και τους υποτακτικούς των δανειστών.

Μια νέα εποχή που θα οδηγήσει στην Εθνική Αναδημιουργία, με την συμμετοχή και την εγγύηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως εγγυητής και θεματοφύλακας των αξιών και των προγραμματικών δεσμεύσεων για έναν ελπιδοφόρο κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό, με στόχο την διάχυση της ευημερίας και την κοινωνική συνοχή».