Ανήμερα την Πρωτοχρονιά έδωσε ραντεβού και έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, με τους εμπόρους, επιχειρηματίες και άλλους ελευθεροεπαγγελματίες της Πάτρας, ο υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, στο ξενοδοχείο «Patras Palace».

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Νίκος Νικολόπουλος κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίττα τόνισε: "Ενωμένοι θα αναζητήσουμε την ελπίδα ως αντίδοτο στην κρίση. Θα επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε μπροστά. Θα ξαναβρούμε τη χαμένη αυτοπεποίθησή μας. Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα καλύτερο αύριο όλοι για όλους και όλοι προς όλους.

Η πατρίδα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό κοινωνικό πρόγραμμα με αλλαγή της οικονομικής μνημονιακής πολιτικής που ακολούθησαν τα τελευταία πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις Παπανδρέου Βενιζέλου Σαμαρά. Το μέλλον είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας, εμείς θα επιλέξουμε πως και με ποιους θα πορευτούμε.

O Νίκος Νικολόπουλος πριν την συνάντηση παρακολούθησε τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας και εν συνέχεια αντάλλαξε ευχές με τους συμπολίτες του για μία νέα χρονιά που θα φέρει την Εθνική ανασυγκρότηση.

Στη συνέχεια ο Αχαιός πολιτικός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με τον «κόσμο του επιχειρείν» της Αχαΐας και μεταξύ άλλων είπε: «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να στηρίξουμε την πατρίδα μας, βάζοντας στο περιθώριο εκείνους που βάφτισαν την εξαθλίωση των Ελλήνων «σωτηρία» της χώρας».

Ο Νίκος Νικολόπουλος εκτίμησε ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» όχι μόνον θα είναι στη Βουλή αλλά ότι θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και θα αποτελούν την εγγύηση για την ομαλόρυθμη εξέλιξη της πορείας εξόδου της χώρας από την κρίση.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα να είναι το 2014, η τελευταία καταστροφική χρονιά η τελευταία χρόνια παράδοσης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, σε ξένα συμφέροντα και σε δανειστές – κατακτητές. Τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι είναι ολοφάνερη η επιθυμία των Ελλήνων να γυρίσουν σελίδα και να κάνουν μια καινούργια αρχή τιμωρώντας αυστηρά όλους εκείνους, που οδήγησαν τα δύο τρίτα του ελληνικού πληθυσμού να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!

Εκείνους που άφησαν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες χωρίς δουλειά, που ρήμαξαν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επιχειρηματιίες. Εκείνους που κατάφεραν στα πέντε χρόνια των μνημονιακών παγετώνων, να αυξήσουν το πραγματικό χρέος της χώρας και να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας.

Από το χέρι μας και την ψήφο μας εξαρτάται να σταματήσει η εξαθλίωση και η καταστροφή! Η μνήμη των συνανθρώπων μας που έβαλαν τέλος στη ζωή τους μη αντέχοντας τη φτώχεια και τη δυστυχία, αυτή η μνήμη, θα πρέπει να οδηγήσει την αμετάκλητη απόφαση μας προκειμένου το 2015 να γίνει μία χρονιά πραγματικής σωτηρίας της Ελλάδος και η κάλπη να στείλει μήνυμα σε όλους εκείνους που μας θεωρούν πιόνια και εντολοδόχους.