Το Πολύεδρο, την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ, παρουσιάζει το νέο βιβλίο της Λίλας Ζερβοπούλου, «Μελάνι στη δαντέλα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Γατοπουλου , ιατρός , συντονίστρια – διευθύντρια Καραμανδάνειου νοσοκομείου Αλέξης Καλλίτσης ,θεατρικός συγγραφέας , σεναριογράφος, μεταφραστής Μαρω Λεονάρδου συγγραφέας, δημοσιογράφος

Η Δάφνη Αντωνίου είναι γραμματέας σε δικηγορικό γραφείο και εργάζεται σκληρά μετά από την οικονομική καταστροφή που υπέστη η οικογένειά της. Γνωρίζει, κάτω από περίεργες συνθήκες , τον Στέφανο Εμμανουηλίδη, τον ανιψιό του εργοδότη της και ο έρωτας ανάμεσά τους είναι κεραυνοβόλος. Εκείνος, ωραίος και πλούσιος, θα εγκαταλείψει στα σκαλιά της εκκλησίας την πλούσια αρραβωνιαστικιά του για χάρη της Δάφνης. Κι ενώ το μέλλον φαντάζει υπέροχο στη ζωή των δυο ερωτευμένων, όλα ανατρέπονται με έναν απίστευτο τρόπο. Η μοίρα των οικογενειών τους θα τους χωρίσει και οι δυο θα φτιάξουν τις ζωές τους με άλλους ανθρώπους... Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συναίσθημα και αναπάντεχες ανατροπές, με τη μοίρα να παίζει τον πρώτο ρόλο.

Λίγα λόγια της συγγραφέως:

«Θεωρώ πως οι άνθρωποι είμαστε κουρασμένοι και φορτισμένοι από τις συνθήκες της σημερινής ζωής και έχουμε ανάγκη πέρα από τη διανοητική ανάπτυξη και την πληροφορία, στιγμές ξεκούρασης, που τέτοιες δίνει και ένα ανάγνωσμα το οποίο ρέει.» 

Η Λίλα Ζερβοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία αλλά την κέρδισε τελικά η Δημοσιογραφία και η συγγραφή. Τα έργα της «Η Μαρία η Μαριονέττα» (Αχαϊκές Εκδόσεις,1997) «Ο Ψυχομέτρι» (Νέα Σύνορα, Λιβάνη 1998) «Χαντίς, τα χαρτιά της Πριγκίπισσας» (Κέδρος, 2005) «Ένα κοκταίηλ για τη Νέλλη» (Περί Τεχνών, 2006) «Να περπατάς στο Φως… Μύκονος» (Περί Τεχνών, 2012).