Το όνειρο των Χριστουγέννων μπορεί να κάνει θαύματα και τα παραμύθια μπορούν να γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη πραγματικότητα. Το αρχοντικό της οικογένειας Παναγιωτοπούλων στο Αίγιο, ένα κτίριο βικτωριανής εποχής που έζησε θρυλικές στιγμές και αποτελεί έντονο σημάδι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, ζωντάνεψε ξανά το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσιο των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας, που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Εκατοντάδες επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, έσπευσαν να συμμετάσχουν στην ολοήμερη γιορτή και να παρακολουθήσουν μια σειρά εκδηλώσεων που εκτυλίσσονταν παράλληλα σε διάφορες αίθουσες του αρχοντικού, γεμίζοντας παραμυθένιες εικόνες και ήχους τα φετινά Χριστούγεννα.

Το πρωί του Σαββάτου, η παιδική θεατρική ομάδα “Μονόλογοι” παρουσίασε στο μεγάλο σαλόνι του Παναγιωτοπουλέικου τη δραματοποίηση του γνωστού παραμυθιού “Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών”, την ίδια ώρα που σε αίθουσες του ισογείου, μαθήτριες της σχολής χορού “Ελεύθερη Έκφραση” της Μαργιάννας Καρασαββίδου χόρευαν υπό γνωστές μελωδίες του Τσαϊκόφσκι. Το σκηνικό συμπλήρωσαν με τη μουσική τους, το “Sexteto Πνευστών Οργάνων” της Φιλαρμονικής Αιγίου “Ευτέρπη”, η “Aigion Trumpet Choir” και η σολίστ βιολιού Χριστιάνα Ζάρου.

Το απόγευμα, η παραμυθού Αθηνά Σκανδάμη άνοιξε το σεντούκι της και πήρε τους μικρούς επισκέπτες μαζί της σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι, με τη μουσική υπόκρουση του Λούκα Μελή στο πιάνο. Μετά το σούρουπο δε, ο εξωτερικός φωτισμός του Παναγιωτοπουλέικου ανέδειξε τη λιτή και απέριττη ομορφιά και αρχοντιά του κτιρίου.

Η όμορφη αυτή γιορτή ήταν μια μικρή γεύση των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του “Πάρκου των Χριστουγέννων”, το οποίο εγκαινιάζεται το πρωί της Κυριακής στον Δημοτικό Κήπο Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο και επιφυλάσσει πολλές μικρές και μεγάλες εκπλήξεις στους επισκέπτες του.