Άμεση  μεταφορά στο νέο σχολικό κτίριο που διαμορφώθηκε στο πρώην Δημαρχείο Πηνείας, διεκδικούν οι μαθητές του Γυμνασίου Σιμοπούλου, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι αμέσως μετά τις γιορτές να προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους και στο πλευρό τους αυτή τη φορά θα έχουν και τους γονείς τους.

Οι γονείς των μαθητών πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σιμόπουλο, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Νίκος Αργυρόπουλος, και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την παραμονή των μαθητών στις λυόμενες αίθουσες, ενώ εμφανίστηκαν κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να γίνει μεταφορά του Γυμνασίου στην Εφύρα, καθώς υποστηρίζουν ότι το προσωρινό, θα γίνει μόνιμο! 

Κτίριο και για τα 2 σχολεία

Το Γυμνάσιο όπως αναφέρει το patrisnews λειτουργεί στις λυόμενες αίθουσες από το 2008, μετά τη βλάβη που υπέστη  το κτίριο από το σεισμό, ωστόσο για τους μαθητές και τους γονείς το ποτήρι ξεχείλισε και η παραμονή σε ακατάλληλους χώρους δεν είναι πλέον εφικτή.

Αυτό που ζητούν οι γονείς, μετά και τη συγκέντρωση που έκαναν, είναι να μεταφερθεί άμεσα το Γυμνάσιο στο νέο σχολικό κτίριο στο πρώην Δημαρχείο Πηνείας, εκεί που έχει μεταφερθεί και λειτουργεί το Λύκειο Σιμοπούλου.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο δήμος όσο και οι εκπαιδευτικοί επιμένουν ότι οι χώροι του συγκεκριμένου κτιρίου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και των δύο σχολείων, οι γονείς και ο πρόεδρος του χωριού έχουν αντίθετη άποψη. Υποστηρίζουν δε ότι το συγκεκριμένο κτίριο κατασκευάστηκε για να λειτουργήσουν εκεί και το Γυμνάσιο και το Λύκειο και αυτό επισφραγίστηκε και από το γεγονός ότι στο πρωτόκολλα παράδοσης- παραλαβής του κτιρίου υπέγραψαν τόσο το διευθυντής του Λυκείου όσο και η διευθύντρια του Γυμνασίου.

Απειλούν δε, ότι εάν δεν γίνει άμεσα η μεταφορά, τότε θα απευθυνθούν στην Εισαγγελία και θα υποβάλλουν μηνύσεις κατά όσων παρέλαβαν το έργο, αφού όπως έλεγαν και κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης δεν είναι δυνατόν να παραλαμβάνεται ένα σχολείο και από την άλλη πλευρά να δρομολογούνται οι διαδικασίες για να μεταφερθεί σε άλλο χωριό, και εν προκειμένω στην Εφύρα, αντί για το σχολικό κτίριο που κατασκευάστηκε γι’ αυτό το σκοπό. 

Ξεκαθάρισαν  επίσης, ότι αμέσως μετά τις γιορτές οι μαθητές θα προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας και οι γονείς θα βρίσκονται δίπλα τους.

«Χωράνε στο νέο κτίριο»

«Οι μαθητές πρέπει να φύγουν από τα λυόμενα και να πάνε στο νέο κτίριο. Παρέλαβαν ένα κτίριο, είπαν ότι θα πάνε εκεί και ποτέ δεν πήγαν. Ας μειώσουν τα τμήματα, αφού ο νόμος προβλέπει να είναι μέχρι 27 μαθητές σε κάθε τμήμα, για να βρεθούν οι χώροι στο νέο κτίριο. Είναι αδιανόητο σε 812 τμ. να μην χωράνε 132 παιδιά! » ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού κ. Νίκος Αργυρόπουλος και υπογράμμισε: «Δεν είμαστε θετικοί να μεταφερθεί το σχολείο στην Εφύρα, γιατί το προσωρινό θα γίνει μόνιμο, ενώ εάν γίνει αυτό κινδυνεύει να απενταχθεί το έργο του σχολικού κτιρίου από το ΕΣΠΑ, ενώ είναι δύσκολο έως απίθανο να γίνει νέο κτίριο. Πλέον, οι επόμενες κινήσεις αφορούν τους γονείς των παιδιών που θα έρθουν σε επαφή με το δήμο, τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το Υπουργείο».

Εκ μέρους των γονέων μίλησε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο κ. Στάθης Κούφης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κάνουν μάθημα τα παιδιά μας μέσα στους τσίγκους που στάζουν κάθε φορά που βρέχει. Υπάρχει ο χώρος στο νέο κτίριο, αρκεί να διαμορφωθεί κατάλληλα. Να συνεργαστούν μεταξύ τους και να το κάνουν. Εμείς απαιτούμε τη μεταφορά τους στο νέο κτίριο. Έχουν όλοι ευθύνες γι’ αυτοί την κατάσταση, και αυτοί που υπέγραψαν την παραλαβή του νέου κτιρίου και αυτοί που μεθοδεύουν τη μεταφορά του σχολείου στην Εφύρα. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με τους γονείς οι μαθητές αμέσως μετά τις γιορτές θα προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας, ενώ οι ίδιοι θα προχωρήσουν σε άλλες κινήσεις για να λυθεί το πρόβλημα.