Ένας από τους πιο ελπιδοφόρους συνθέτες και  performer της σύγχρονης pop σκηνής, ο Χρήστος Νινιός, που τον απολαύσαμε για πρώτη φορά στην σκηνή του Ghetto στην Πάτρα σε ένα μοναδικό live.

Θεωρείται ένας από τους νέους καλλιτέχνες που έχει τις δυνατότητες για να φέρει μία καινούργια πρόταση στον χώρο της μοντέρνας και σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Η δισκογραφική του δουλειά, το «11 +» το αποδεικνύει. Περιέχει 12 υπέροχα τραγούδια, σε μία δουλειά που έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές και έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια. Ο ίδιος έχει γράψει την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών του που κινούνται κάπου μεταξύ ροκ και ποπ ύφους. Είναι όμως ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Με αφορμή την live εμφάνιση του στην σκηνή του Ghetto τον συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί του...

O Χρήστος Νινιός είναι ένας άνθρωπος που δεν περνά απαρατήρητος ούτε σαν καλλιτέχνης ούτε σαν άνθρωπος...


P.E. Πως ασχολήθηκες με την μουσική και το τραγούδι σε παρακίνησε κάποιος;

Χ.Ν. "Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που αγαπάει τη μουσική, από παιδί έδινα "μουσικές παραστάσεις " στο στενό οικογενειακό. μου περιβάλλον μέχρι και την εφηβεία όπου με μία «μουσική» παρέα φτιάξαμε μία σχολική μπάντα και αρχίσαμε τα πρώτα μας μουσικά πειράματα."

P.E Έχεις δισκογραφηθεί από το 2009! Ποια η γνώμη σου για την δισκογραφία στην Ελλάδα και για την μουσική σκηνή;

X.N. "Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, η δισκογραφία και κατά προέκταση ο εκάστοτε καλλιτέχνης περνούν δύσκολη περίοδο αφού οι πωλήσεις των cd έχουν μειωθεί δραματικά από την άλλη όμως όλη αυτή η κατάσταση έχει προάγει νέες μορφές διακίνησης της μουσικής οι οποίες δίνουν την ευκαιρία σε δισκογραφημένους και μη καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Επίσης, λόγω του internet η μουσική σκηνή έχει διευρυνθεί αρκετά αφού πλέον πέραν της Ελληνόφωνης μουσικής σκηνής υπάρχει έξαρση της αγγλόφωνης σκηνής και μάλιστα με πολύ υψηλό επίπεδο."

" "Οι μοναδικές φορές που έχω «διασκεδάσει» σε μπουζούκια είναι όταν δούλευα σε αυτά στο παρελθόν ως ηχολήπτης"

P.E. Έντεχνα; Ροκ; Λαϊκά; Βάζεις ταμπέλες στα τραγούδια;

X.N "Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες, όμως είναι αναγκαίο “κακό” για να υπάρχει ένας κοινός γλωσσικός κώδικας στη μουσική ώστε να ξεχωρίζει το κάθε είδος, πράγμα που ισχύει παγκόσμια."

P.E. Θα πήγαινες να διασκεδάσεις μπουζούκια;

X.N. "Οι μοναδικές φορές που έχω «διασκεδάσει» σε μπουζούκια είναι όταν δούλευα σε αυτά στο παρελθόν ως ηχολήπτης. Κατά τα άλλα δεν είναι ένα μέρος το οποίο θα επέλεγα για να διασκεδάσω με την παρέα μου και αυτό όχι λόγω της μουσικής αλλά του όλου στησίματος και της νοοτροπίας που λειτουργούν τα συγκεκριμένα μαγαζιά."


P.E. Στην Πάτρα κατεβαίνεις συχνά; Τι γνώμη έχεις για το κοινό της;  

X.N. "Στην Πάτρα έχω κατέβει ελάχιστες φορές λόγω συγγενικών δεσμών. Πρώτη μουσική μου εμφάνιση θα είναι στο Ghetto. Όσο για το κοινό της Πάτρας έχω ακούσει πως υποστηρίζει θερμά τις live εμφανίσεις,  Ανυπομονώ λοιπόν να γνωριστούμε."

P.E. Το τραγούδι σου Γράμμα στο Θεό κάνει μια πολύ καλή πορεία στο youtube μίλησε μας λίγο γι’ αυτό!

X.N. "Το τραγούδι αυτό έχει γραφεί πριν λίγα χρόνια με πολλή αγάπη και μπήκε στο δίσκο τελευταία στιγμή. Αρχές Σεπτέμβρη πέρασε στο playlist του Μελωδία fm και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θερμή έτσι μετά από ένα δεκαπενθήμερο αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου Νίκο Μακράκη και Δημήτρη Βραχνό να φτιάξουμε και ένα lyric video για το YouTube, από την πορεία του οποίου φαίνεται πως ο κόσμος το αγαπάει ιδιαίτερα, πράγμα που με έχει εκπλήξει ευχάριστα."


Γράμμα στο Θεό - Χρήστος Νινιός

P.E. Ποιούς Έλληνες καλλιτέχνες θαυμάζεις και θα ήθελες να συνεργαστείς;

X.N. "Προφανώς θαυμάζω όλους αυτούς που προανέφερα στο playlist του προγράμματος μου αλλά και αρκετούς νέους καλλιτέχνες που έχουν μία αξιόλογη και “ήσυχη” ανοδική πορεία όπως π,χ τη Μαρία Παπαγεωργίου, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τον Αργύρη Λούλατζη κ.α."

Οι συνεργασίες που θα ήθελα να κάνω είναι αρκετές, όμως η πρώτη συνεργασία που θα ήθελα είναι με τη Φωτεινή Βελεσιώτου για την οποία τρέφω απεριόριστο θαυμασμό."

P.E Τι ετοιμάζεις στο κοντινό μέλλον και πες μας ένα όνειρο που δεν έχεις πραγματοποιήσει ακόμα;

X.N. "Πολλά όνειρα δεν έχω πραγματοποιήσει, αλλά αν σας αποκαλύψω το ένα θα ζηλέψουν τα υπόλοιπα... Όσο για το μέλλον , αυτό που έχω στο μυαλό μου και μόνο, είναι να κάνω όσα περισσότερα Live μπορώ και να γνωριστώ ‘μουσικά” με πολύ κόσμο."

P.E Aν δεν «έκανες» μουσική, τι θα έκανες;

X.N. "Θα έπαιζα μπάσκετ και μετά τις προπονήσεις θα πήγαινα για πρόβα…"ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΝΙΟΣ-ΔΑΚΡΥΑ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ


Δεν Καταλαβαίνω τι μου λές - Χρήστος Νινιός Official Video Clip


Χρήστος Νινιός-Μικρό Παιδί