Το Τουρνουά μετράει ήδη τρεις εβδομαδες ζωής! Η προσπάθεια ξεκίνησε ύστερα από απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων Οικοτρόφων Εστίας, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Βιολογικού, Φυσικού, Χημικού, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Οικονομικού και Ιατρικής και έχει αγκαλιάσει περισσότερους από 450 φοιτητές μέχρι στιγμής! Οι αγώνες έχουν ξεκινήσει και το τουρνουά βρίσκεται ακόμα στην πρώτη φάση των ομίλων, ενώ την Πέμπτη 4/12 ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική για το σύνολο των ομάδων. Συνολικά συμμετέχουν 96 ομάδες χωρισμένες σε 12 ομίλους και περισσότεροι από 450 φοιτητές. Οι αγώνες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 14:00-18:00 στο γήπεδο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου.

Την Παρασκευή 28/11 προχωρήσαμε σε συγκρότηση επιτροπής αθλητισμού για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων αλλά και για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας για να δυναμώσει η διεκδίκηση των αιτημάτων, για να γίνουν υπόθεση όλων των φοιτητών, τόσο αυτών που συμμετέχουν στο τουρνουά όσο και των υπολοίπων που προβληματίζονται με τη σημερινή κατάσταση.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής συζητήσαμε θέματα που μας προβληματίζουν όπως η άσχημη κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου, η έλλειψη τεχνικού-ιατρικού-διοικητικού προσωπικού, έγινε ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τις απαντήσεις που μας είχαν δώσει οι πρυτανικές αρχές και η διεύθυνση του Πανεπιστημιακού γυμναστηρίου σχετικά με τα αιτήματα μας. Έπειτα προχωρήσαμε σε συζήτηση πάνω στα γεγονότα της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας που μας προβληματίζουν, που αναδεικνύουν τη σαπίλα που γεννά η μεγάλη επιχειρηματική δράση που “δραστηριοποιείται” στο χώρο αυτό. Προβλήθηκε θαρρετά το σύνθημα του τουρνουά «κατά της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού», οι φοιτητές πήραν το λόγο για το πως θα οργανώσουμε τη δική μας απάντηση ενάντια σε αυτήν την κατάσταση.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής ορίσαμε τις αρμοδιότητες της όποιες θα πρέπει να έχει το κάθε μέλος ώστε να μην δημιουργηθούν μελλοντικά οργανωτικά προβλήματα στο τουρνουά. Επίσης αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή με την αθλητική επιτροπή του Συλλόγου ΣΤΕφ του ΤΕΙ Πάτρας και να προτείνουμε την πραγματοποίηση μεγάλου τελικού μεταξύ της καλύτερης ομάδα του πανεπιστημίου και της αντίστοιχηςτου ΤΕΙ, κορυφώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διοργάνωση και πραγματοποιώντας μια συνάντηση εκατοντάδων φοιτητών και σπουδαστών. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πραγματοποίηση εκδήλωσης το επόμενο διάστημα στο χώρο του Πανεπιστημίου με θέμα «Αθλητισμός και επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Στο επόμενο διάστημα η επιτροπή θα κοιτάξει πότε θα γίνει το επόμενο μάζεμα των ομάδων, για να συζητηθεί πως θα οργανώσουμε καλύτερα την ενημέρωση του συνόλου των φοιτητών, για το πως θα πείσουμε περισσότερο κόσμο να έρθει σε επαφή με τη δράση μας, να βοηθήσει στη διεξαγωγη του τουρνουα, να ασχοληθεί με τη διοργάνωση και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Επισυνάπτεται το κάλεσμα των φοιτητών των Συλλόγων για τη συγκρότηση της επιτροπής αθλητισμού και την προβολή των αιτημάτων του τουρνουά.


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5X5

Το Τουρνουά μετράει ήδη δυο εβδομαδες ζωης! Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε ύστερα από απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων Οικοτρόφων Εστίας, Μαθηματικού, Βιολογικού, Φυσικού, Χημικού, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Οικονομικού και Ιατρικής. 

Με κεντρικά συνθηματα “Ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού! Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!” έχει σαν στόχο να έρθουν όλοι οι φοιτητές πιο κοντά στον αθλητισμό, να βρει χώρο η ανάγκη μας για άθληση. Να βγει ένα συμπέρασμα για το πόσο κακό έχει κάνει στον αθλητισμό η είσοδος επιχειρηματιών μετατρέποντας τον σε μπίζνες αλλά και πως ο αθλητισμός μπορεί να απομακρύνει την νεολαία από τα ναρκωτικά από τη σαπίλα στην οποία μας θέλουν σήμερα όσοι βολεύονται με μια νεολαία που δεν διεκδικεί, δεν παλεύει για την ικανοποίηση των αναγκών της, ξεχνάει τα δικαιώματα της και τρέχει πίσω από ψίχουλα, κουβαλώντας μέσα της αυταπάτες και ιδέες ξένες προς το δικό της συμφέρον! 

Ο αθλητισμός αναπτύσσει τη συλλογικότητα, σε φέρνει πιο κοντά, σε μαθαίνει να συνεργάζεσαι, να έχεις υπομονή, να προσπαθείς να βελτιώνεσαι συνεχώς, χωρίς να ξεχνάς αυτόν που έχεις δίπλα σου και αγωνίζεστε μαζί! Καλέσαμε από την πρώτη στιγμή τα παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή, χωρίς φυσικά να ξεχάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές υποδομές του πανεπιστημίου, την ανυπαρξία δωρεάν χώρων άθλησης στην Πάτρα, συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οικογένειες μας! Μέσα και από το τουρνουά θέλουμε οι φοιτητές να κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά, να διεκδικήσουν: 

* Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρύματος και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, με κονδύλι από τον Κρατικό Προυπολογισμό! * Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα υπαλλήλου του πανεπιστημίου! Να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις προσωπικού με σκοπό την πλήρη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν! * Καμία επιχειρηματική λειτουργία στο πανεπιστήμιο! Καμία παράδοση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες! * Δημιουργία δωρεάν αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Πάτρας που να καλύπτουν την ανάγκη μας σε δωρεάν άθληση! 

Η απήχηση ήταν μεγάλη από την αρχή. Οι ομάδες του τουρνουά είναι 96 δηλαδή πάνω από 450 παιδιά συμμετέχουν σε αυτό! Η μέρα της κλήρωσης στην Εστία ήταν πραγματικά ξεχωριστή αφού παιδιά από όλες τις ομάδες μαζεύτηκαν για να την παρακολουθήσουν σε ένα γιορτινό κλίμα με μουσική ενώ το κλίμα ήταν τέτοιο που έδωσε και θάρρος σε μια ομάδα κοριτσιών να συμμετάσχει και αυτή στο τουρνουά! 

Το συμπέρασμα που πρέπει να βγει είναι ότι οι φοιτητές με το μεράκι τους μπορούν να διοργανώσουν ένα τόσο μεγάλο τουρνουά και να το φέρουν σε πέρας. Για το σκοπό αυτό καλούμε σε συνάντηση τις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά, να προχωρήσουμε σε συγκρότηση επιτροπής για να φροντίσουμε όλοι μαζί ώστε η διεξαγωγή του να γίνει ακόμη καλύτερη! Η συνάντηση αυτή θα γίνει στο χώρο του θεάτρου της εστίας την Παρασκευή 28/11 στις 13:00. Τα ματς συνεχίζονται κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη μεταξύ 14:00-18:00.