Το INNOVATHENS, o Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε διεθνείς αγορές, αλλά και την ενημέρωσή τους σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η επιτυχία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας δεν κρίνεται μόνο από τις επιδόσεις τους στην εγχώρια αγορά, όσο και από την απήχησή τους στο διεθνή χώρο. Ταυτόχρονα, η εξωστρέφεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς απαιτεί καλή γνώση των ιδιαίτερων συνθηκών –οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών- που ισχύουν στις αγορές-στόχους των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Η σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνεται στο INNOVATHENS, αποσκοπεί στο να δώσει την ευκαιρία στους νέους επιχειρηματίες να πάρουν πληροφόρηση και συμβουλές από τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών που παρακολουθούν τις ξένες αγορές. Συγκεκριμένα, οι εμπορικοί ακόλουθοι της Ελλάδας από δύο χώρες με ισχυρή

παρουσία στις διεθνείς αγορές θα αναλύουν τα γενικά στοιχεία της οικονομίας και της αγοράς της κάθε χώρας, καθώς και τις υπάρχουσες ευκαιρίες και τις προοπτικές που προσφέρονται στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι παρουσιάσεις θα εστιάζουν στην επιχειρηματική κουλτούρα και νοοτροπία της κάθε χώρας ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν μία πραγματικά ολοκληρωμένη εικόνα της υπό παρουσίασης χώρας.

Η πρώτη εκδήλωση της σειράς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 18:00 και θα αφορά στις αγορές του Ισραήλ και της Ιαπωνίας. Καλεσμένοι θα είναι τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, κα Δέσποινα Δαουτάκου, Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Β΄, και κ. Γιώργος Τοσούνης, Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες των ελληνικών καινοτομικών επιχειρήσεων στις αγορές του Ισραήλ και της Ιαπωνίας αντίστοιχα. Την συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Σταύρος Ιωαννίδης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΙΝΝΟVATHENS.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαραίτητη η προεγγραφή στο http://www.innovathens.gr/?p=1289

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 010 9300 

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Το INNOVATHENS έχει ενταχθεί στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας (2): «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Π.Ε.Π. «Αττικής 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)