Μαθήματα θεάτρου διοργανώνει  ο γνωστός Πατρινός ηθοποιός Μίλτος Νίκας μαζί με την ομάδα «Σπινθήρας» μαθήματα θεάτρου. Τα μαθήματα φιλοξενούνται στον Πολυχώρο «Ντιβάνι» στην οδό Φιλοποίμενος 48, στην Πάτρα. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ξεκινά  ένας νέος κύκλος για…πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες.

«Άλλαξε την καθημερινότητα σου. Είναι τυχαίο πως κάθε φορά που οι κοινωνίες ασφυκτιούν από την πίεση, οι άνθρωποι στρέφονται στο θέατρο; Γιατί ξέρουν ενστικτωδώς όλοι πως αυτός ο χώρος ελευθερίας, φαντασίας  και δημιουργίας που λέγεται θέατρο, υπάρχει και βρίσκεται δίπλα τους για να τους εμψυχώσει, να τους βοηθήσει να αναπνεύσουν και να ονειρευτούν.

Γνώρισε το θέατρο και τον εαυτό σου μέσα από τους άλλους, μαθαίνοντας βασικές αρχές υποκριτικής-κίνησης-λόγου. Επειδή γνωρίζουμε τις συνθήκες που επικρατούν, αποφασίσαμε για φέτος να μειώσουμε το κόστος των μαθημάτων, ώστε να μπορεί πιο εύκολα κάποιος που το επιθυμεί να κάνει στον εαυτό του αυτό το δώρο.

Για αυτό και οι 3 ώρες την εβδομάδα, σύνολο 12 ώρες το μήνα έχουν κόστος 35 ευρώ, όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. Για πληροφορίες- εγγραφές μπορούν να καλέσουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλ. 6937430969.


Λίγα λόγια για τον Μίλτο Νίκα

O Mίλτος Νίκας έχει σπουδάσει στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Γ. Κιμούλη και στον Θεατρικό Οργανισμό «ΕΣΤΙΑ» του Γιάννη Ρήγα. Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών, «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά».  Είναι ιδρυτικό μέλος της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας « Σπινθήρας»

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες, Θοδωρή Αμπαζή, Ελένη Μποζά,  Γιάννη  Ρήγα,  Γιάννη  Κακλέα,  Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν, Βάνα  Πεφάνη,  Φωτεινή Παπαδόδημα, Σωτήρη  Καραμεσίνη, Ταμίλλα Κουλίεβα,  Robert Sturua, Andrew Visnevski και στον κινηματογράφο στις  ταινίες «Παράδεισος» και «Η Κληρονόμος» του Παναγιώτη Φαφούτη.  Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «PATRASSO», «ΜΕΡΑ Ή ΝΥΧΤΑ», «Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ», «ΘΑ ΣΟΥ  ΧΑΡΙΣΩ  ΜΙΑ ΛΕΞΗ», κ.α. Στη  τηλεόραση ο Μίλτος Νίκας έχει παίξει σε σειρές που σκηνοθέτησαν οι Λάμπης Ζαρουτιάδης,  Γρηγόρης  Καραντινάκης,  Πηγή Δημητρακοπούλου.