Έξαλλος είναι ο νοσηλευτικός κόσμος της Πάτρας με τις φήμες που θέλουν την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος να εξαιρεί την σχολή Νοσηλευτικής του ΤΕΙ από την μεταφορά της στο Πανεπιστήμιο, δίπλα στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας.

Τα πράγματα έχουν έως εξής: Μετά από αίτημα πολλών χρόνων όλων των αρμόδιων φορέων προτείνεται οι σχολές νοσηλευτικής να μεταφέρονται κοντά στις ιατρικές σχολές της κάθε πόλης.

Ωστόσο, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους με επιστολή της φέρεται να εξαιρεί (ή τουλάχιστον δεν κάνει καμία αναφορά) την σχολή Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, κάτι που έχει κάνει έξαλλους τους καθηγητές του.

Σημειώνουμε ότι το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ λειτουργεί από το 1983 και έχει βγάλει εκατοντάδες νοσηλευτές, ενώ θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανελληνίως. Οι καθηγητές του έχουν πλούσιο ερευνητικό έργο και πληρούν όλα τα προσόντα προκειμένου να στελεχώσουν το αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμιο.  

Και ενώ η Πάτρα παράλληλα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις και την σχετική υποδομή για την άρτια εκπαίδευση των νοσηλευτών ο επαγγελματικός τους φορέας φέρεται να την αγνοεί και να μην αναφέρει πουθενά τη δημιουργία πανεπιστημιακού Νοσηλευτικού τμήματος στην Πάτρα. Το θέμα είναι πλέον στα χέρια των τοπικών φορέων και των βουλευτών (ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις σε προφορικό επίπεδο) καθώς και του πατρινού υπουργού παιδείας κου Λοβέρδου.