Κάτι ο αέρας μυστηρίου που αποπνέει στην περιοχή, κάτι η γλυκιά βραδιά που έκανε, το κάτι το όμορφο μέρος στην πάνω πλευρά της Τριών Ναυάρχων, εκεί στο στενό, κάτι η ανοικτή η πόρτα που βρήκαν στο καταφύγιο, η ουσία είναι ότι το… κακό έγινε, πριν από μερικές μέρες.

Νεαρό ζευγάρι έκανε σεξ στο καταφύγιο στο πάνω μέρος της πλατείας Τριών Ναυάρχων που ενώνει υπογείως τις στοές στην πόλη, βρίσκοντας κυριολεκτικώς ένα καταφύγιο για να στεγάσει τον έρωτα του.

Η αλήθεια είναι ότι τα… προκαταρτικά είχαν ξεκινήσει από το παγκάκι στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, εκεί όπου πλέον δεν υπάρχει ψυχή αφού έχουν κλείσει τα μαγαζιά. Το ζευγαράκι, ένας νεαρός γύρω στα 22 με 23 και μία όμορφη μικρή, εκεί γύρω στα 20 ήταν «αγκαλίτσα» στο παγκάκι της πλατείας, έχοντας από πάνω του το φεγγάρι, θέα τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων και το άρωμα των νερατζιών που αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Τα χάδια, όμως είχαν προχωρήσει και χρειάζονταν ένα μέρος οι δύο ερωτευμένοι για να το ολοκληρώσουν το όλο θέμα και έτσι έφυγαν από το παγκάκι και πήγαν προς το αριστερό στενό στο πάνω μέρος της πλατείας (όπως ανεβαίνεις τις σκάλες).

Εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το καταφύγιο. Όταν είδαν ότι μπορούσαν να μπουν μέσα - εκείνες τις μέρες ήταν ανοικτό, μετά το έκλεισαν- και ότι αν έβρισκαν το θάρρος θα μπορούσαν να συνεχίσουν την δουλειά τους με τη άνεση τους, δεν δίστασαν, το έκαναν.

Αψήφησαν την λίγο έως αρκετά gothic πτυχή του καταφυγίου και τις ιστορίες που έχουν ακουστεί για αυτό και μπήκαν μέσα, κάνοντας έρωτα στο σκοτάδι, γλιτώνοντας με αυτόν τον τρόπο από τα αδιάκριτα μάτια του κόσμου.

Τους είδαν βέβαια κάποιοι από την γειτονιά να βγαίνουν από το καταφύγιο μέσα στη νύχτα και κατάλαβαν, τι γινόταν. Γιατί σίγουρα δεν είναι οι μοναδικοί ερωτευμένοι που είχαν σκεφτεί αυτό το μέρος για να κάνουν έρωτα, αυτοί όμως το τόλμησαν!

Πάλι καλά που μετά από μερικές μέρες η πόρτα του καταφυγίου έκλεισε και μπήκε πάλι ο φράκτης. Γιατί όλο και κάποιοι εξίσου τολμηροί θα βρίσκονταν...