Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών διοργανώνει την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα Συναυλιών (Μαιζώνος 42 & Αράτου (Παλαιό Μουσείο)) Συναυλία Μουσικής Δωματίου, σε έργα L.van. Beethoven.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενότητας «Το Ωδείο παρουσιάζει…». Στη συναυλία οι Anton Kholodenko – βιόλα, Αναστάσιος Πάππας – πιάνο & το "Κουαρτέτο Εγχόρδων " του Δημοτικού Ωδείου.

Πρόγραμμα

L.van Beethoven

String Quintette c-moll
d'apres le Trio op.1 no 3
Allegro con brio
Andante cantabile con Variazioni
Manuetto. Quasi Allegro.
Finale. Prestissimo.

Συμμετέχει ο Anton Kholodenko (βιόλα)

Klavier-Concerte no 2, op.19 B-dur
Allegro con brio
Adagio
Rondo Molto Allegro. 


Σολίστ- Αναστάσιος Πάππας (πιάνο)

Συμμετέχει - Βιλέν Καραπετιάν (κοντραμπάσο)


Βιογραφικό σημείωμα Αναστάσιος Πάππας:

«Ένας ειλικρινής μουσικός και ένας αξιοθαύμαστος πιανίστας», (New York Concert Review Magazine)

Άρχισε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 5 ετών με τη μητέρα του. Συνέχισε και αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα λαμβάνοντας το δίπλωμα πιάνου με άριστα και Α’ βραβείο παμψηφεί. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως υπότροφος του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ» στη “Royal Academy of Music” στο Λονδίνο, με το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στο πιάνο με διάκριση.

Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιταλία, την Αγγλία και την Αμερική.Ακολούθησαν εμφανίσεις σε χώρες όπως: Αμερική, Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Καζακστάν, Αρμενία. Έχοντας παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως: Carnegie Hall, Southbank Center, Phillips zaal κ. α. έλαβε εξαιρετικές κριτικές.Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τις: London Sinfonietta, London Soloists Chamber Orchestra, Moldavia Philharmonic Cluj, George Enescu Philharmonic, Budapest Festival Orchestra κ. α.

Ανάμεσα στους μαέστρους που έχει συνεργαστεί ξεχωρίζουν οι: Ivan Fischer, John Georgiades, Diego Masson, Alexandru Lascae, Emil Simon, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Πέτρου, Έχει ηχογραφήσει για το τρίτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, καθώς και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς WQXR (Νέα Υόρκη), Classical FM (Λονδίνο) και Radio Romania Musical (Βουκουρέστι).

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Fazil Say, τον κάλεσε προσωπικά να συμμετάσχει στο καθιερωμένο, πλέον, φεστιβάλ του στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι: Vladimir Spivakov, Chick Corea, Gidon Kremer, ενώ συμμετείχε στον κύκλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Τα εννέα κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν σε όργανα εποχής», ερμηνεύοντας το πέμπτο κοντσέρτο. Είναι καθηγητής πιάνου στην Αθήνα και στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.


Βιογραφικό σημείωμα Anton Kholodenko:

Ολοκλήρωσε τις μουσικές του στο Ωδείο της Μόσχας. Εργάστηκε με την Ορχήστρα Δωματίου «Βιρτουόζοι της Μόσχας» υπό τον Vladimir Spivakov και ως Principal Βιόλα στην ορχήστρα της Opera de Lyon. Συνεργάσθηκε με μαέστρους όπως τους Β. Haitink, V. Gergiev, G. Pretre, E. Svetlanov, Sir Colin Davis, K. Nagano, V. Fedotov, Bruno Ampanella, Sir Neville Marriner, Armin Jordan, M. Yanowski, Ch. Dutoit.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ορχήστρες "Βιρτουόζοι της Μόσχας", Σολίστ του Covent Garden, Όπερα της Λυών, Συμφωνική Ορχήστρα της Βαλτικής, Instrumental Ensemble de Grenoble, St.Jones Smith Square Ορχήστρα, Συμφωνική Ορχήστρα της Σεβίλλης, Ερμιτάζ Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης, Ορχήστρα του Royal Ballet Sinfonia, Ορχήστρα της Όπερας της Αυστραλίας, Ορχήστρα του Παρισιού, "Violons de France", Συμφωνική Ορχήστρα της Ινδίας. Είναι τέλος διαρκές μέλος του "Laureat" Ensemble (Λονδίνο).

Δισκογραφία:

• D.Shostakovich σονάτες για βιόλα και πιάνο
• JSBach Πλήρης καταγραφή των βιολοντσέλο σόλο σουίτες
• M.Bruch Κοντσέρτο για κλαρινέτο και βιόλα και Andante και Rondo Ungarese από C.Weber (clarinet- Δημήτρη Ashkenazy, Συμφωνική Ορχήστρα της Βαλτικής υπό τον M.Liljefors)

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη