Πάνω από εννέα τόνους σε τρόφιμα μοίρασε ο Δήμος Πατρέων σε άπορες οικογένειες στον χώρο της «Πολιτείας», δεχόμενος την προσφορά που του έκανε ο σύλλογος «Κοινωνική Αλληλεγγύη», ένας σύλλογος που δρα πανελλαδικά.

Ο σύλλογος αυτός που έχει χαρακτήρα ΜΚΟ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έθεσε στον Δήμο την δωρεάν προσφορά διανομής τροφίμων και όπως είναι λογικό με βάση και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στον κοινωνικό τομέα την αποδέχτηκε. Βέβαια οι ανάγκες είναι μεγάλες καθώς είναι γνωστό ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει μπει για τα καλά στην κοινωνία της Πάτρας και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επιλογή.

Επιλέχτηκαν έτσι οι πολυμελής οικογένειες, ενώ δεν ειδοποιήθηκαν τα κανάλια και οι τηλεοράσεις, καθώς όπως αναφέρουν κύκλοι της δημοτικής Αρχής, το όλο θέμα δεν ήταν για να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου με πεινασμένους. Πάντως υπήρξαν αντιδράσεις για το ζήτημα από ορισμένα μέλη του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού που όπως υποστηρίζουν δεν ρωτήθηκαν για το θέμα, ενώ ορισμένοι έσπευσαν να στρέψουν τα πυρά τους κατά της δημοτικής Αρχής τονίζοντας ότι τα τρόφιμα αυτά έπρεπε να δοθούν στην Τράπεζα Τροφίμων ή στην Δομή Συσσιτίων.

Παράλληλα υπήρξαν και ορισμένα παράπονα πολιτών που ανέφεραν ότι με τον τρόπο που έγινε η επιλογή προτιμήθηκαν οικογένειες Ρομά, ωστόσο από την πλευρά του ο Δήμος απαντά ότι μπροστά στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, δεν υπάρχουν φυλετικές γραμμές και διαχωρισμοί που θέλουν να επιβάλλουν κάποιοι για λόγους εντυπώσεων και μόνο. Σύμφωνα πάλι με κύκλους της δημοτικής Αρχής ο Δήμος θα εκδώσει σχετικό δελτίο Τύπου μιλώντας ανοικτά για το θέμα.