Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση με τον εργοδότη που ζήτησε από έγκυο γυναίκα να κάνει έκτρωση για να την κρατήσει στην δουλειά της!

Παρόμοιες καταστάσεις έχουν ζήσει υπάλληλοι της Πάτρας, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων. Υπάρχουν εργοδότες που βάζουν τις εργαζόμενες τους να υπογράψουν χαρτί στο οποίο δεσμεύονται πως αν μείνουν έγκυες θα παραιτηθούν από μόνες τους, μη προβάλλοντας καμία απαίτηση.

Η υπογραφή είναι και μία από τις βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες εργαζόμενες που θέλουν να πιάσουν δουλειά, οι οποίες μπροστά στην ανάγκη, υπογράφουν. Δεν είναι όμως μόνο η εγκυμοσύνη που ενοχλεί ορισμένους εργοδότες της Πάτρας.

Άλλοι φροντίζουν να είναι πιο προνοητικοί. Έτσι τους βάζουν να υπογράψουν ότι αν αρραβωνιαστούν, αυτό θα σημαίνει και ταυτόχρονη αποχώρηση από την εργασία τους. Σε παράρτημα, άλλωστε, ευρωπαϊκής αλυσίδας που υπάρχει στην Πάτρα, προϊστάμενος ζήτησε από τις γυναίκες υπαλλήλους να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών τις μέρες που έχουν έμμηνη ρήση γιατί είχε διαπιστώσει, όπως τους είπε, ότι τις μέρες αυτές πέφτει η απόδοση τους.  

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στον… όμορφο κόσμο των εργασιακών που με πρόσχημα την κρίση και βρίσκοντας έδαφος στην μεγάλη ανεργία που υπάρχει έχει εξελιχθεί σε πολλές περιπτώσεις σε καθεστώς εργασιακής αυθαιρεσίας για ορισμένους εργοδότες.