Είχαμε γράψει εδώ και μέρες για τα όσα ετοιμάζονται στο Due Piani!

Πιστέψτε με, τώρα που ο κατάλογος είναι έτοιμος και προς κατανάλωση νομίζω ότι είμαι πολύ περήφανη για τα όσα έγραψα για το μοναδικό εστιατόριο της Πάτρας με τόσο μεγάλη ποικιλία.

Σε δύο «παραλίγο» διαδοχικές επισκέψεις δοκίμασα κάποια από τα εξαιρετικά πιάτα του Due Piani που έκαναν πρεμιέρα και εντυπωσίασαν τους καλοφαγάδες!

Ο σεφ Γιάννης Σολάκης δεν δίνει μαθήματα πολυπλοκότητας. Θα έλεγα περισσότερο κομψότητας και γευστικότητας.

Συνδυάζει τις μεσογειακές γεύσεις με την Ασιατική και πολίτικη κουζίνα πετυχαίνοντας σίγουρα τις απαιτήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών…


Καθημερινά ο σεφ εκτός από τα όσα βρείτε στο menu προτείνει και πιάτα από την ασιατική κουζίνα κερδίζοντας διαρκώς έδαφος στη γαστρονομική σκηνή της Πάτρας.

Ο Γιάννη Σολάκης ανοίγει παράλληλα τα χαρτιά των διαφόρων εκδοχών της πολίτικης κουζίνας και μας μαγεύει με χούμους, κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκο δυόσμο ενώ απογειώνει την γευστική μας εμπειρία με Kunefe και με παγωτό μαστίχα.


Στις σημειώσεις μου είχα γράψει και κάποια πιάτα και ορεκτικά αλλά φοβάμαι πως θα αδικήσω τόσα άλλα ακόμα…

Pasta, pizza noodles, κρεατικά, burgers, club, πατάτες, μικρά και μεγάλα πιάτα! Όλα σερβίρονται από ευχάριστους ανθρώπους που το νιώθεις στα μάτια τους, πως αισθάνονται πολύ όμορφα που σου προσφέρουν τέτοιο φαγητό!

Αν σας κάνει πολυτελές όλο αυτό θα αναθεωρήσετε μόλις δείτε τις τιμές… Άλλωστε μια καλοφτιαγμένη κουζίνα δεν είναι και ακριβή αφού ζούμε στην χώρα της αφθονίας...

Σε μια πολυσύχναστη γειτονιά (Αγίου Νικολάου πλησίον Κορίνθου) με έξυπνα διακοσμημένο χώρο το Due Piani μας κάνει να νιώθουμε πως στην Πάτρα έχουμε τα μαγαζιά που μας αξίζουν.