Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ανάμεσα στις πολλές που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 17ου Forum Ανάπτυξης θα είναι αυτή των ID-GC (Industry Disruptors - Game Changers, με τίτλο «Startups στην Πάτρα: Ζουν εδώ, αναπτύσσονται παγκόσμια».

Πρόκειται για καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας, πάνω στις οποίες στηρίζονται εταιρίες που έχουν να κάνουν με τον τομέα των ερευνών, κάνοντας με βάση αυτές το δικό τους ξεκίνημα, κερδίζοντας ολοένα πόντους στην παγκόσμια αγορά. Αυτό που είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι ότι η Πάτρα διαθέτει ένα αξιόλογο οικοσύστημα από startups.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Πατρινές εταιρίες έχουν αποσπάσει επενδύσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν δημιουργήσει καινοτόμες εφαρμογές που έχουν γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία. Ανάμεσα σε αυτές συναντά κανείς και την TOBEA με το SEATRAC που έχει δημιουργήσει το μοναδικό σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας 25χρονος φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Η/Υ έχοντας προχωρήσει στην ειδικότητα του την ιδέα του και δημιουργώντας την δική του επιχείρηση είχε δεχθεί πρόταση 350.000 ευρώ από το εξωτερικό από ενδιαφερόμενο επενδυτή, πριν καν αποφοιτήσει από την σχολή του. 
 
Κεντρικός ομιλητής και εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Κανελλόπουλος, πατρινός εκπρόσωπος της ID-GC και αντιπρόσωπος Ολλανδικής συμβουλευτικής εταιρείας που εξειδικεύεται στην ανάλυση και τη διαχείριση ρίσκων συστημάτων λογισμικού μεγάλης κλίμακας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και συμπαρουσιαστής εκπομπής για θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και επιστημονικής έρευνας, «Why Not?», Χρήστος Συρίμπεης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 22 Νοεμβρίου και έχει σαν στόχο να αναδείξει τις επιτυχίες των startups της πόλης, δείχνοντας παράλληλα και τις σχέσεις τους με την τοπική κοινωνία και αγορά.