Το "Mamma Santissimma" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 07 Νοεμβρίου στις 19:30 στο Βιβλιοπωλείο Discover (Πατρέως 30).

Την παρουσίαση στην εκδήλωση θα κάνουν οι:

Φώτης Χρονόπουλος, Δημοσιογράφος και η Αφροδίτη Δημητρακοπούλου, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας (Αναγνώστρια).

Το «Mamma Santissima» γεννήθηκε πριν από δεκατέσσερα χρόνια ως σενάριο ταινίας. Ηρθε η ώρα να εκδοθεί ως μυθιστόρημα και κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πατάκη.

Ένα σενάριο για κινηματογραφική ταινία που εκδόθηκε τελικά σε βιβλίο. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο, πρώτα ένα βιβλίο εκδίδεται και μετά γίνεται ταινία. Εδώ η ιστορία ακολουθεί αντίθετη διαδρομή. Η ιδέα της Mamma Santissima πρωτοεμφανίστηκε στο μυαλό της Μάιρας Παπαθανασοπούλου το 1999 και η αρχική της μορφή ήταν σενάριο για τον κινηματογράφο, το οποίο έγραψε λίγο μετά το 2000. Το σενάριο περνούσε από χέρι σε χέρι και τελικά κατέληξε σε ένα συρτάρι τις επόμενες σκηνοθετικές προτάσεις. Τα χρόνια περνούσαν και η συγγραφέας το πήρε απόφαση, το φιλόδοξο όνειρό της να δει τη Mamma Santissima στη μεγάλη οθόνη δεν επρόκειτο να εκπληρωθεί.
"Πλέον δεν είχα αντοχή να το κυνηγήσω και το εγκατέλειψα. Κι ενώ πίστευα ότι τόσα χρόνια και τόσος κόπος είχαν πάει χαμένα, διαπίστωσα με έκπληξη ότι το τεράστιο υλικό που είχα συγκεντρώσει ανέπνεε με πείσμα",  γράφει η Μάιρα Παπαθανασοπούλου στην εισαγωγή του βιβλίου.

Όλο αυτό το διάστημα οι ήρωες ωρίμαζαν και περίμεναν υπομονετικά να αλλάξουν κοστούμι και από κινηματογραφικοί να γίνουν λογοτεχνικοί χαρακτήρες. Η συγγραφή άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2013 και τελείωσε τον Φεβρουάριο του 2014.