Εγκρίθηκε η πρόσληψη τεσσάρων νοσηλευτών που θα στελεχώσουν το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα», από τον κατάλογο των επιτυχόντων του διαγωνισμού, και έπειτα από την μη αποδοχή διορισμού των πρώτων σε σειρά κατάταξης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέστειλε στον ΑΣΕΠ, σχετικό έγγραφο για την αναπλήρωση των θέσεων από επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού.

Παράλληλα, εγκρίθηκε με ΦΕΚ η κατανομή μιας θέσης κλάδου Τ.Ε. Λογιστικής στο Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Ελπίδα» και προχωρούν οι διαδικασίες διορισμού της υποψηφίας.

«Φαίνεται το πρώτο πράσινο φως για την αυτόνομη λειτουργία του Ιδρύματος. Η έλλειψη προσωπικού αποτελούσε τροχοπέδη στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του. Μοναδικός σκοπός της δημιουργίας του Ιδρύματος, από την αρχή, είναι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η διαμονή και η σίτιση ογκολογικών ασθενών και πιθανόν των συνοδών τους, που υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας και ευελπιστούμε πως με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών, όλα θα λειτουργούν σε σωστότερη βάση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Και κατέληξε: «Παρά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί, κινήσαμε άμεσα όλες τις διαδικασίες και με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε κάθε στιγμή την πορεία αυτή και είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα ήδη μας δικαιώνει».

Τέλος, για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας εγκρίθηκαν επιπλέον τρείς θέσεις Π.Ε. Γεωτεχνικών (δύο θέσεις ΠΕ Κτηνιάτρων και μια θέση ΠΕ Γεωπόνων) και μια θέση Τ.Ε. Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Εποπτών Δημόσιας Υγείας), ενώ για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας εγκρίθηκε μια θέση του κλάδου Π.Ε. Κτηνιάτρων.

Για τις θέσεις αυτές, ήδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες διορισμού των υποψηφίων.