Μπορεί το… κύμα των καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα να μετριάζεται, στην Πάτρα όμως και στην Αχαΐα, οι μαθητές των σχολείων δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους και να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει.

Έτσι, στα περισσότερα σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας οι μαθητές που είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις συνεχίζουν τον κύκλο κινητοποιήσεων τους, κρατώντας τα κτίρια των σχολικών τους συγκροτημάτων υπό καθεστώς κατάληψης.

Αυτό που ζητούν είναι να μην περάσει το μέτρο του νέου Λυκείου που προωθεί η κυβέρνηση με τις επιταγές του μνημονίου, αλλά και να καταργηθεί ο θεσμός της «Τράπεζας Θεμάτων», θεσμός που την περασμένη εκπαιδευτική χρονιά, δημιούργησε πλήθος προβλημάτων.

Παράλληλα, γνωρίζοντας τις καταστάσεις, κάτω από τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία τους, έχοντας σημαντικά προβλήματα λειτουργικά,  σε κτίρια που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, προβλήματα που εντείνονται εξαιτίας της υπο - χρηματοδότησης του υπουργείου, ζητούν να μπορέσουν να κάνουν μάθημα κάτω από ανθρώπινες συνθήκες που να τους δίνουν κίνητρο και να τους εμπνέει την δίψα για γνώση.

Ζητούν στην ουσία ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και στον αγώνα τους αυτόν είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, θέλοντας παράλληλα την στήριξη των γονιών τους και των καθηγητών τους, θεωρώντας ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και δεν έχουν να κάνουν με την «βαρεμάρα» ή την «τεμπελιά» που ενδεχομένως να υπαινίσσονται ορισμένοι που πιστεύουν ότι το μέτρο των καταλήψεων είναι ακραίο.

Μπροστά σε αυτόν τον αγώνα τα σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας σηκώνουν το «λάβαρο», γνωρίζοντας ότι έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τα όσα δήλωση ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα στο τέλος της χρονιάς.